Nieuwe regeling visum aanvragen voor Turkije

Wanneer je al eens vaker naar Turkije op vakantie bent geweest dan zal je er vast van op de hoogte zijn dat je een visum nodig hebt, om Turkije binnen te komen. Dit visum was altijd relatief gemakkelijk op de luchthaven te regelen. Je moest er wel even voor in de rij staan, maar daarna kon je gaan genieten van je welverdiende vakantie. Vanaf 1 november 2014 gaat dit veranderen.

Veranderingen e-visum Turkije

Wat gaat er dan precies veranderen? Het is niet meer mogelijk om een visum te regelen op de luchthaven. De Turkse overheid heeft besloten gebruik te maken van het zogenoemde e-visum. Dit visum is online aan te vragen. Dat kan op verschillende manieren. Zo is het visum aan te vragen op de website van de Turkse overheid. Probleem hierbij alleen is dat dit alleen mogelijk is voor mensen die in het bezit zijn van een creditcard, want dit is de enigste betalingsmogelijkheid op de website. Verder is de website volledig in het Engels. Mocht je niet met een creditcard kunnen of willen betalen dat is het visum ook aan te vragen via andere visum sites. Via deze manier betaal je wel iets meer voor e-visum. Je betaalt namelijk voor een extra stuk service. Deze extra service bestaat uit de mogelijkheid om met iDeal je e-visum te betalen, visum aanvraag wordt gecontroleerd op fouten en de site is in het Nederlands.

Kosten e-visum

Er zijn dus verschillende manieren op een e-visum voor Turkije aan te vragen. Deze verschillende manieren brengen verschillende kosten met zich mee. De voordeligste site, is niet altijd de beste optie. Lees je dus altijd eerst even goed in, voordat je een e-visum voor Turkije aanvraagt.