Zo organiseer je een weekendje weg!

Ga je binnenkort een weekendje weg gaat met vrienden, familie of met je werk? En hebben ze jou aangewezen om het weekendje te organiseren? Lees in dit artikel waar je op moet letten bij het uitzoeken en boeken van een hotel zoals hotel Zalkerbroek!

Wensen

Houd rekening met ieders wensen. Je wilt natuurlijk niet dat bepaalde mensen ontevreden zijn tijdens het weekend. Voorkom dit! Vraag de betrokken personen persoonlijk of per mail naar de maximaal gewenste reisafstand. Breng dit vervolgens duidelijk voor jezelf in kaart. Op deze manier weet je precies waar je een hotel moet gaan zoeken. Vraag de mensen die meegaan ook of ze naar een hotel dicht bij een stad of juist in de natuur willen.

Keuze hotels

Nu is het zaak om een aantal hotels te selecteren die wellicht geschikt zijn voor het weekendje weg. De prijzen van verschillende hotels kun je gemakkelijk vergelijken door middel van vergelijkingssites. Vaak is er een budget beschikbaar gesteld. Zorg dat je wat marge overhoudt in je budget voor onverwachte kosten. Informatie over faciliteiten, inrichting, eten en de parkeergelegenheid kun je vaak vinden op de website. Lees ook de reviews van vorige gasten goed door. Wanneer je specifieke vragen hebt is het aan te raden om even een belletje te doen naar het hotel.

Boeken

Nadat je een hotel hebt uitgezocht dat aan de wensen voldoet, wil je gaan boeken. Het kan zijn dat je niet genoeg geld op je rekening hebt staan om het voor te schieten. Reken voor iedereen de prijs uit (sommige hebben wellicht een duurdere kamer, denk aan stellen) en stuur iedereen een betaalverzoek.

Eenmaal bij het hotel aangekomen

Wanneer iedereen is aangekomen bij het hotel, is het de bedoeling dat jij namens je vrienden, familie of collega’s het woord gaat doen bij de balie. Neem je boekingsgegevens en geldige ID-kaart mee. Vraag vervolgens om hun telefoonnummer. Wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurd, kun je gemakkelijk hulp inschakelen.

Het weekend

Zorg ervoor dat iedereen zich vermaakt tijdens het weekend. Bedenk leuke activiteiten en spelletjes zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Zorg als organisator dat iedereen jou nummer heeft. De bedoeling is dat iedereen tevreden de nieuwe week ingaat.