Op rondreis door Nieuw-Zeeland!

Rondreis Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland is voor ons Nederlanders zo’n beetje de verst mogelijke reisbestemming, maar absoluut de moeite waard! Het natuurschoon is overweldigend, de mensen heel vriendelijk en rondreizen is wordt je daar erg makkelijk gemaakt.

Tips voor jouw rondreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden, namelijk het Noordereiland en het Zuidereiland. Beide eilanden lenen zich perfect voor avontuurlijke rondreizen en actieve vakanties. Maar als je nog nooit op rondreis in Nieuw-Zeeland bent geweest, kan dit best spannend zijn. Om je alvast voor te bereiden en gerust te stellen, hebben wij enkele tips voor je op een rij gezet!

Tip 1: Nog niet alles staat op internet!

Er zijn zoveel mooie plekken in Nieuw-Zeeland waarover nog niet (zoveel) is vermeld op internet. Als je slim bent ga je dus niet alleen naar de restaurants die worden aangeraden op Tripadvisor, maar volg je de tips van de locals en andere backpackers!

Tip 2: Neem een adapter mee

In Nieuw Zeeland hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland, namelijk platte, twee- of driepolige stekkers. Neem dus een adapter mee of schaf hem in Nieuw Zeeland aan.

Tip 3: Huur een camper!

De wegen zijn goed onderhouden, maar door het heuvelachtige landschap soms wel erg bochtig. De treinverbindingen zijn mede hierom beperkt, waardoor een auto of camper het meest geschikte vervoermiddel is. En wat is er nou mooier dan een camper huren in Nieuw-Zeeland en in je eigen huis op wielen het land te verkennen?

Tip 4: Schaf een telefoonkaart aan

Wat je direct zal opvallen in Nieuw Zeeland zijn de blauw geel gekleurde telefooncellen. Deze telefooncellen werken allemaal op telefoonkaarten, welke je in bijna iedere winkel kunt kopen. De “Kia Ora” is hiervoor het meest geschikt en zijn opnieuw op te waarderen.

Tip 5: Hou rekening met slecht weer in Nieuw-Zeeland

Het weer in Nieuw-Zeeland kan onverwachts snel omslaan. Niets voor niets wordt er weleens gezegd dat in Nieuw-Zeeland 4 seizoenen op 1 dag kunnen voorkomen. Houd hier dus altijd rekening mee, vooral wanneer je een outdoor activiteit wilt ondernemen!