Nederlanders staan liever niet naast elkaar op de camping

Nederlanders die tijdens hun vakantie op een camping verblijven in de plaats van een cruise vakantie, hebben volgens onderzoek liever geen Nederlanders naast hun staan. Uit het onderzoek blijkt dat we Nederland liever even achter ons laten als we naar de camping gaan. Maar liefst 82% van de Nederlandse kampeerders geeft aan niet of nauwelijks bereikbaar te zijn op vakantie. Hebben we soms even een pauze nodig van Nederland?

Liever geen Britten, Russen of Nederlanders

Uit het Nationale Camping & Glamping onderzoek blijkt dat slechts 15 procent graag een landgenoot naast zich heeft op de camping. De rest van de ondervraagde Nederlanders zegt dat ze liever geen Nederlander als buur hebben en juist Europees georiënteerd zijn. Waar willen we dan wel graag naast staan op de camping? Uit het onderzoek blijkt dat we het liefste Duitsers naast ons hebben. 19% van de ondervraagden gaf de voorkeur aan de oosterburen. Verder zijn in principe mensen uit alle landen prima, als het maar geen Britten of Russen zijn. Nederlanders storen zich het meest aan het gedrag van de Britten, die met 19 procent van de stemmen op de eerste plaats staan van meest luidruchtige vakantiegangers uit Europa. De russen staan op de tweede plaats en opvallen is dat Nederlanders zelf de top drie aanvullen. Beide landen krijgen tien procent van de stemmen.

Hoe vermijd je een Nederlandse buur?

Uiteraard heb je niet te kiezen naast wie je op de camping staat, maar je kunt de kans om naast een Nederlander te staan wel verkleinen. Grote campings met veel toeters en bellen (lees: animatieteams, zwembaden met glijbanen etc.) trekken vaak meer Nederlanders. Dat geldt ook voor campings met een Nederlandse eigenaar. Heb je liever geen landgenoten naast je op de camping? Ga dan voor een lokale camping of denk eens outside the box. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cruise vakantie? Er verblijven een hoop mensen op een cruiseboot, maar je hebt minder last van elkaar aangezien je een eigen geluidsdichte hut betrekt.