Jongerenvakanties Noorwegen 2015

Op zoek naar een unieke rondreis in de zomer van 2015? Een rondreis door Noorwegen en Zweden staat op het lijstje van veel jongeren die houden van actief bezig zijn, natuur en gezelligheid.

Tijdens de jongerenvakanties die door Simi Reizen worden georganiseerd in Noorwegen en Zweden kun je rekenen op een avontuurlijke en sportieve vakantie voor jongeren.

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Oslo, waar je opgehaald wordt door onze reisleiders. Onderweg heb je natuurlijk kennisgemaakt met je leeftijdsgenoten die ook voor deze actieve groepsreis gekozen hebben. Na een rit van 3 uur door de Noorse en Zweedse natuur kom je aan op de eerste plaats van bestemming, vlakbij Mora in midden-Zweden. Om direct alles los te laten en helemaal in de vakantiestemming te komen, beginnen we deze jongerenvakantie met een tweedaagse kanotocht door de Zweedse natuur. Je overnacht onderweg en kookt boven open vuur je maaltijd, samen met onze reisleiders.

Bij terugkomst op de locatie heb je natuurlijk tijd om even lekker te douchen en bij te komen en wellicht te genieten van de houtgestookte sauna of hot tub. De volgende ochtend beginnen we aan onze mountainbike tocht. Hoewel Zweden geen ruige bergen kent is mountainbiken hier zeker inspannend en daarnaast een mooie manier om de omgeving te ontdekken en van de natuur te genieten.

Na een paar dagen trekken we vervolgens richting het nationaal Park Fulufjallet waar je de hoogste waterval van Zweden zult gaan bezoeken. Een pittige wandeltocht leidt ons naar een prachtig uitzicht en een hele mooie waterval.

Als we vervolgens Noorwegen binnentrekken zul je merken dat je nog lang niet alles gezien hebt wat de moeite waard is. Zo beginnen we onze tocht in Noorwegen met de mogelijkheid om te raften op de snelstromende rivier Sjoa, maar je kunt ook kiezen voor een wandeltocht op de mooie hoogvlakte Rondane. Vervolgens trekken we door richting de kust en de beroemde Noorse fjorden. Tijdens deze jongerenvakantie ben je niet extreem veel onderweg, we hebben de dagafstanden redelijk beperkt gehouden, zodat er veel tijd overblijft om ook echt dingen te doen en wat langer te kunnen genieten van de verschillende hoogtepunten.

Na de fjorden trekken we richting de bekende weg de Trollstigen, waarna we aankomen in het land van de reuzen, Jotunheimen. Hier maken we een mooie wandeling, maar heb je daarnaast ook de mogelijkheid een prachtige gletsjertocht te maken onder begeleiding van ervaren gidsen. Een unieke mogelijkheid waar onze jongeren graag gebruik van maken.