Hoeveel betaal jij voor je volgende overnachting?

Overnachting
Hoe goed kijk jij naar prijzen wanneer je een hotel overnachting of bed en breakfast boekt? Veel mensen niet goed genoeg, want mensen blijven voortdurend de hoofdprijs betalen, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo nodig is. Er is namelijk de mogelijkheid om een eerlijke prijs te betalen, zonder dat je het hotel daarmee benadeeld. Sterker nog, zij hoeven niet eens gebruik te maken van een kortingsactie of in te leveren op marge die ze normaal niet inleveren om dit te realiseren. Dit klinkt allemaal misschien ongeloofwaardig, maar welkom in de wondere wereld van de online hotel business. Waar vergelijkingssites en boekingssites de prijzen van hotels bepalen door bereik. Ik stel echter dat je helemaal niet de prijs hoeft te betalen die op hotel vergelijkingswebsites staat. Via deze blog leg ik uit hoe je dit het beste kunt doen! Geïnteresseerd en nooit meer de hoofdprijs betalen? Dan daag ik jou uit om verder te lezen!

Zoek via booking, maar boek via de hotel website

Ik zal je eerst wat proberen uit te leggen over de wereld van de online hotel industrie. Dit gaat er namelijk best spannend aan toe, en ik zal proberen het zo goed mogelijk uit te leggen. Wanneer jij een hotel boekt via een vergelijkswebsite, dan lijkt het alsof jij er als gast niets voor hoeft te betalen. Dit is echter niet helemaal waar. Websites als booking.com verplichten hotel eigenaren namelijk om exact dezelfde prijs op hun website te tonen als op de betreffende hotel website. Hier lijkt niet zoveel fout te gaan, maar hierdoor kan een hotel dus nooit stunten met zijn of haar prijzen. Het hotel betaalt namelijk een bepaalde marge aan vergelijkingsites en dat is precies waar jij je winst kunt behalen. Het is voor hotels namelijk altijd goedkoper om een booking binnen te krijgen via hun eigen website dan via de website van een vergelijkingssite. Daarom bieden hotel websites tegenwoordig extraatjes en geven hier korting op. Dit bed and breakfast Hilversum geeft nu bijvoorbeeld 20 procent korting op het ontbijt wanneer je via hun website boekt. Dat zijn de kleine voordeeltjes die jouw volgende overnachtig een stuk goedkoper maken!

Fijne vakantie!

Ik hoop oprecht dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad en dat je hebt besloten om net als heel veel andere niet meer de hoofdprijs te betalen voor een overnachting in een hotel!