Hoe pak ik mijn koffer in voor een fantastisch reis naar Marokko?

Als u op vakantie gaat naar Marokko is uw koffer inpakken één van de klusjes waar altijd heel veel bij komt kijken. ByRocco geeft u advies hoe u dit zo goed mogelijk kunt doen, waarbij u bijvoorbeeld rekening moet houden met het weer. Voor een ultieme trip naar Marokko speelt het weer een enorm belangrijke rol.

De winters in Marokko zijn mild maar kunnen toch zorgen voor enkele regenbuien. De tempratuur ligt dan overdag tussen de 18 en 22 graden, waarbij het in de nacht kan teruglopen tot 6 graden. De zomers zijn heel warm met bijna nooit regen en een gemiddelde tempratuur van 36 graden. Ook in de nacht is er dan nog een temperatuur van 20 graden mogelijk.

Het inpakken van je koffer

Tijdens het inpakken van uw koffer is het zeker verstandig om de actuele weersituatie in de gaten te houden. Naast dit is het ook essentieel om uw reisdocumenten op zak te hebben. Voor uw vakantie naar Marokko moet uw over een paspoort beschikken dat bij uw vertrek uit Marokko nog minstens drie maanden geldig is. Een visum is niet nodig voor een reis naar Marokko. Maar hoe kunt u uw koffer nu zo compact mogelijk inpakken? ByRocco geeft u hier enkele handige tips voor!

Maak keuzes

Echt niet al uw kleren hoeven mee op vakantie naar Marokko! Maak een lijst met de voor u meest essentiële dingen. Neem ook kleding mee die zeer eenvoudig te combineren is met andere kledij zodat u deze meerdere malen kunt dragen. Denk aan de andere kant ook aan welke excursies in Marokko u eventueel wilt doen. Als uw bijvoorbeeld een moskee wilt gaan bezoeken neem dan een sjaal mee. Of gaat u naar de Sahara zorg dan voor extra warme kleren want de tempraturen dalen s ’nachts naar een heel laag niveau.

Let op de manier van inpakken

Als u bezig bent met pakken moet u opletten op welke manier u de tas inpakt zodat u geen echte pakezel wordt.  Zorg dat u eerst de zwaarste kledij inpakt en dat dit de bodem vormt. Plaats vervolgens hier uw lichte kleren op en uw ondergoed in een los zakje. Doe bij vertrek uw zwaarste schoenen en sandalen in uw koffer. Mocht u ervoor kiezen om watervallen te gaan bezoeken tijdens uw vakantie in Marokko denk dan aan goede wandelschoenen.

De over gebleven ruimtes opvullen

Als u eenmaal klaar bent met het inpakken van uw koffer komen er altijd kleine spulletjes naar voren die u vergeten bent. Deze zijn perfect om in de kleine opgebleven ruimtes te stoppen. Ook kunt u eventueel een Arabische woordenboek in deze ruimtes opvullen. Dit is altijd handig mocht u ergens wat willen vragen. Daarnaast ook eventuele extra fotokaartjes in een beschermdoosje. Want dat u tijdens een reis naar Marokko veel foto’s gaat maken is wel een zekerheid.

Maak de keuze voor kleine verpakkingen

Op vakantie heeft u nooit grote verpakkingen van producten nodig. Kies daarom voor een kleine tube tandpasta, shampoo, deodorant enzovoort. Ook is het slim om uw reisgenoten af te spreken wie wat meeneemt, zo bespaart u weer extra ruimte.  Zorg ook dat uw eventuele medicijnen in een kleine verpakking meeneemt.

Controleer je koffer voor de laatste keer

Als de koffer ingepakt is, is het slim om een laatste check uit te voeren. Zo checkt u nog eenmaal of u alles gepakt heeft voor een onvergetelijke vakantie in Marokko. Denk daarbij ook nog eenmaal na of dat alles wat u ingepakt heeft wel echt nodig is. ByRocco wenst u een onvergetelijke vakantie in Marokko!