Hamamdoeken en het strand: gouden combinatie

Hamamdoeken strand
Hamamdoeken zijn doeken die traditioneel vooral gebruikt worden als omslagdoeken in sauna’s en badhuizen. De specifieke eigenschappen van de hamamdoeken zorgen hiervoor en maken dat een logische combinatie. Diezelfde eigenschappen zorgen er echter ook voor dat een hamamdoek ook een ideaal item is om richting het strand te trekken. Vergeet dan ook die logge, zware handdoeken en ga voor een hamamdoek.

De eigenschappen van hamamdoeken

Hamamdoeken worden gemaakt van het best mogelijke katoen. Dit betekent dat ze extreem veel vocht opnemen zonder doorweekt te worden. Bovendien zijn ze dun, soepel en wegen ze haast niets. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat een hamamdoek extreem snel zal opdrogen in vergelijking met een gewone badhanddoek. Deze doeken zijn dan ook bij uitstek geschikt om te gebruiken als strandlaken. Qua volume hoeven ze echt niet onder te doen voor een badhanddoek en bovendien absorberen ze meer vocht, zijn ze sneller droog en gemakkelijker mee te nemen. Inpakken wordt een echt plezier met de hamamdoeken. Het lichte gewicht laat je toe met meer gemak in te pakken en ze vouwen ook een stuk gemakkelijker op dan meer traditionele handdoeken.

Aan te passen

De kwaliteiten van een hamamdoek passen dus bij uitstek bij het strand. Maar het oog wilt natuurlijk ook wat. Gelukkig dan ook maar dat hamamdoeken in letterlijk elke kleur van de regenboog verkrijgbaar zijn. De hippe en trendy kleuren zijn zelfs een wezenlijk deel van het karakter van hamamdoeken. Zo heb jij de volledige keuzevrijheid wat voor motief en wat voor kleur je verkiest. Ook kan je ervoor opteren om zonder franjes of net met heel veel franjes het strand op te trekken. Ga je op strandvakantie? Dan is een hamamdoek zeker en vast onmisbaar. Ze nemen minder ruimte in de koffer in dan normale handdoeken en bovendien toon je zo al meteen dat jij wat weet van het strand aan de locals.