Goedkoop vliegen met Brussels Airlines

Brussels Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van België, vliegt sinds 2007 vanuit België naar diverse bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Afrika. Onder andere vliegt deze maatschappij vanaf Zaventem. De vluchten met Brussels Airlines kennen over het algemeen een goede reputatie. De onboard service is goed en ook de prijzen zijn vaak scherp. Daarnaast vliegt Brussels Airlines op de zogenmaande ‘mainports’, zodat er veelal dichtbij metropolen kan worden uitgestapt. Dit is natuurlijk gunstig voor een efficiënte reis, zowel zakelijk als privé.

Veelal boeken reizigers hun reizen al enige tijd voordat ze vertrekken. Echter het kan ook nuttig zijn om te wachten tot een last minute boeking mogelijk is. Dit kan namelijk veel geld besparen, al is het natuurlijk wel zo dat er dan minder eisen gesteld kunnen worden aan een vlucht. Denk bijvoorbeeld aan de stoelkeuze, dit zal reeds meer beperkt zijn op het moment dat een vlucht al vrijwel geheel is volgeboekt. Wanneer je goedkoop vliegen wilt, is het dus een goede optie om te wachten tot het laatste moment, al is er dan wel een risico dat je de gewenste vlucht niet vind of dat er minder keuzemogelijkheid is.

De vloot van Brussels Airlines

Deze recentelijk uitgebreid met met name Airbus toestellen. De Airbus A319 en A320 zijn veel terugkerende typen in de vloot van Brussels Airlines. Deze vliegtuigen kennen een goede reputatie en beschikken over zeer geavanceerde technieken, zoals fly-by-wire. Dit betekent tevens dat er een uitgebreid backup systeem aanwezig is voor de meest kritische vluchtbesturingssystemen.

Tegenwoordig kan er zowel online als offline worden ingecheckt bij Brussels Airlines. Wel is het belangrijker te weten dat bagage natuurlijk altijd bij een dropoff punt moet worden afgegeven. Handbagage daarentegen hoeft niet per sé gelabeld te worden, al wordt dit wel vaak gedaan bij de dropoff. Het is handig om bij Brussels Airlines de bagagelimieten in de gaten te houden, aangezien je niet over de toegestane hoeveel kg wil komen. Dit kan zorgen voor ongewenste, extra kosten of zelfs problemen op het moment dat er teveel bagage is en de bagage niet kan worden afgerekend.

De bagage limiet van Brussels Airlines ligt op dit moment op 32kg. Meer bagage mag ook niet worden meegenomen en zal niet worden ingecheckt.