Gezellig Kreta is ideaal om te kiezen voor je vakantie

Griekland en haar eilanden: over het algemeen hebben de inwoners van de dorpjes op het eiland de reputatie wat geslotener te zijn dan de gemiddelde inwoner van het Griekse vasteland. Niets is minder waar: als de inwoners van de Kretenzer bergdorpjes eenmaal wat ontdooid zijn, zult u tijdens uw vakantie naar Kreta bovenal zeer gastvrij en hartelijk worden ontvangen. Bovenal is men gewoon trots op hun prachtige eiland Kreta. Het zijn Grieken, maar voor alles toch echt Kretenzer!

Kreta en haar stranden

Aan de noordkust van dit eiland zult u de meeste hotels en stranden aantreffen. De meeste reisorganisaties zullen hun aanbod dan ook op dit gegeven afstemmen en u dan ook een vakantie naar Kreta en haar noordkust aanbieden. Vanzelfsprekend zijn dan ook in dit gebied de meeste toeristen te vinden.

De meeste vakanties worden geboekt in het hoogseizoen, dat vooral juli en augustus beslaat. Gevolg daarvan is wel dat de kusten dan ook echt erg vol kunnen lopen met toerisme. Wanneer u echt graag op een bepaald plekje van uw vakantie op Kreta wil genieten, doet u er dus verstandig aan om op tijd te boeken. Dit zal dan vooral gelden voor de oost en westkust van dit eiland, waar de grote plaatsen Hersonisos en Malia liggen – deze twee steden zijn bovendien een erg populaire vakantiebestemming. Uiteraard kunt u ook op zoek naar een leuke aanbieding of het aanbod van last minutes naar Kreta uitpluizen. Internet is daar natuurlijk ook een ideaal platform voor.

De prachtige zuidkust van Kreta

Behalve de noordkust van het land, is de zuidkust van Kreta ook zeer de moeite waard. Doordat deze kant van het eiland veel steiler is, vindt men hier slechts enkele stranden waar u kunt recreëren. Maar, deze stranden zijn ook zeer de moeite waard. Overweeg bijvoorbeeld eens Matala, een prachtig dorpje dat bekend is van haar hippies en oude grotwoningen. Zo kunt u een zonvakantie op dit eiland heel goed combineren met een culturele vakantie. Bij een bezoek aan de zuidkust moet u wel rekening houden met een aantal dingen.

Veel mooie bestemmingen in het zuiden, zijn alleen te voet of zelfs alleen met de boot te bereiken. Denk hierbij aan de eerder genoemde Samariakloof of de mooie vissersdorpjes. Ook is het in het zuiden een aantal graden warmer dan het iets meer gematigde noorden van Kreta. Houdt er daarom rekening mee dat het wel eens ver over de 30 graden kan worden in het hoogseizoen.

Laat uw keuze afhangen van uw persoonlijke voorkeur voor een vakantie op Kreta, maar weet wel: voor ieder iets wils op dit prachtige eiland!