Een avontuurlijke vakantie: Een Nijlcruise

Een Nijlcruise is tegenwoordig erg populair. Vaar met een boot over de langste rivier van Afrika en ontdek alle mooie plekken. Er zijn vele verschillende vormen van Nijlcruises die geboekt kunnen worden. Een voordeel is, dat je altijd mooi weer hebt. Boek dus een Nijlcruise en ontdek de mooie plekken lang de Nijl.

De Nijl heeft een lengte van ongeveer 6500 kilometer. De Nijl is dan ook de langste rivier van de wereld. Hij stroomt door verschillende landen en loopt als laatst door Egypte en mondt dan uit in de Middellandse Zee. De rivier is erg belangrijk voor het land Egypte. Egypte bestaat voornamelijk uit woestijngrond, maar de grond langs de Nijl is erg vruchtbaar.

Een Nijlcruise is avontuur!

Een Nijlcruise is erg populair, aangezien je kan genieten van het heerlijke weer in combinatie met het zien van de vele bezienswaardigheden die de Nijl en Egypte te bieden hebben. Een cruise is een tocht die wordt gemaakt met een cruiseschip. Een cruiseschip is een erg luxe boot, die vaak van alle gemakken voorzien is. Zo kun je op een cruiseschip dineren in een van de vele restaurants, een gokje wagen in het casino, zwemmen in het zwembad en relaxen in de vele ligstoelen die je op het dek vindt.Vaak zijn alle maaltijden bij de cruise inbegrepen en zorgt het personeel ervoor dat je je niet verveelt tijdens de cruise.
Het is erg belangrijk om van te voren te kijken hoeveel sterren een cruiseschip heeft. In verband met de hygiëne is het erg raadzaam om voor een cruiseschip te kiezen die 4 of 5 sterren heeft.

Een Nijlcruise laat dus de vele mooie plekken van Egypte zien. Je verblijft een aantal dagen in een luxe cruiseschip die je die je over de Nijl vaart. Aan boord van verschillende cruiseschepen zul je altijd een Nederlandse gids hebben die je begeleidt tijdens de tocht. Tijdens deze cruise zullen er verschillende excursies worden gedaan en ook zal er gedoken worden. Een Nijlcruise kan ook gecombineerd worden met een all inclusive vakantie aan de Rode Zee.