De wereld rondreizen met Airbnb

Voorheen was het niet mogelijk om gemakkelijk overal ter wereld een reis te boeken. Je kwam dan altijd bij een hotel of appartement terecht en verder waren er weinig mogelijkheden. Airbnb bracht daar verandering in want de applicatie brengt huurders en reizigers samen. Je kunt namelijk zelf een locatie verhuren maar ook accommodaties ontdekken en boeken.

Het is nu mogelijk om in meer dan 192 verschillende landen in 33.000 steden een appartement of andere slaapplek te boeken. Er zitten ook echt pareltjes bij waar je anders nooit zou slapen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vuurtoren, maar ook een ruime villa of een kasteel. Als je niet zeeziek wordt, heb je zelfs de kans om op een woonboot te vertoeven.

Boeken via Airbnb

Het is bijna een kwestie van je Tumi Alpha koffers pakken en gaan, maar natuurlijk eerst even een reisticket uitzoeken en een accommodatie boeken. Je kunt veel locaties bekijken en als je er eentje aanklikt, kom je op een detailpagina terecht. Hier worden onder meer foto’s en beoordelingen weergegeven. Zo kun je slechte verhuurders er vrijwel direct uitfilteren.

Ook bevat elke detailpagina informatie over de accommodatie. Je kunt onder meer de beschikbaarheid, huisregels en voorzieningen bekijken. Hierdoor krijg je een goed beeld en kun je zien of de boeking aan je eisen voldoet. Daarna nog even het aantal overnachtingen en de datum selecteren om vervolgens met je creditcard af te rekenen.

Overigens hoef je niet direct te boeken want je kunt een mooie accommodatie ook even bij je Wish Lists parkeren. Zo kun je daarna eenvoudig nog eens terug gaan naar degene die je bekeken hebt. Overigens is het zeer makkelijk om een nieuwe locatie te ontdekken. Met de zoekfunctie kun je namelijk selecteren op stad, aantal personen en datum.