Botswana en haar voordelen

Bent u een avontuurlijk persoon? Heeft u heel Europa al ontdekt en zoekt u nu iets nieuws? Een rondreis Botswana is echt iets voor u. Botswana is onderverdeeld in verschillende delen. Ten eerste is er de Okavango Delta.  Deze ligt midden in een woestijn en is een heerlijke oase. Het barst er van Afrikaans wild en dat is waarvoor de meeste mensen naar Afrika gaan. Het lijkt wel een dierentuin, alleen dan zonder afrasteringen.. en u staat er middenin. De ideale plek voor een safari Botswana.

In de Okavango Delta is zijn verschillende parken. Het Linyanti gebied staat bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Het is een van de weinige plekken waar wilde honden gespot kunnen worden. Verder is in de delta het Moremi Game Reserve te vinden. Het park kent geen omheining en door de verschillende vlaktes zijn er ontzettend veel verschillende dieren te vinden.

Komt u om de Tuli olifant te bewonderen? Dan kan dit het beste in het Tuli Block. Als u daar toch al bent, kunt u ook nog genieten van alle andere roofdieren die daar leven, zoals de leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Ten derde is er Chobe National Park. Dit is een indrukwekkend park omdat in de droge perioden enorme hoeveelheden wild zich verzamelen bij de Chobe rivier. Ten slotte is het echt de moeite om een bezoek te brengen aan de Makgadikgadi Pans. Het is een uitgestrekt gebied wat zorgt voor het ultieme wildernis-gevoel. Het is een zandlandschap wat gebruikt wordt voor migratie, na de jaarlijkse zomerregen. Er zullen zebra’s en gnoes rondtrekken, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Botswana is een prachtig gebied en een unieke ervaring. Zorg dat u dit een keer doet in uw leven, zet het op uw bucket-list want dit is een aanrader, die eigenlijk niet genegeerd kan worden.