5 leuke dierentuinen in Duitsland dichtbij Nederland

Dierentuinen
In Duitsland zijn er veel leuke dierentuinen. De dierentuin van Berlijn heeft  zelfs de meeste dieren ter wereld, maar niet echt handig voor een dagtochtje.  Op de website Goedkoopduitsland staat een overzicht van de leukste dierentuinen in Duitsland dichtbij de Nederlandse grens. Verder wordt  in het artikel ook leuke winkeltips besproken. Zo is een bezoek aan een dierentuin vooral goed te doen in combinatie met bijvoorbeeld een koopzondag.

Allwetter Zoo in Münster

Allwetter Zoo in Münster is vanuit de Achterhoek en Twente per auto goed te bereiken. Deze dierentuin heeft een grote groep zeeleeuwen die dagelijks een show verzorgen. Verder is de Allwetterzoo een van de weinige dierentuin waar de zeer zeldzame en met uitsterven bedreigde witte neushoorn is te zien. Ook een bezoek aan de historische binnenstad met de Principalmarkt is een aanrader. Volgens kenners is Münster een van de mooiste steden van Duitsland. Combineer dit uitje met een koopzondag in Münster!

Dierentuin in Duisburg

De dierentuin van Duisburg is een van de oudste dierentuinen van Duitsland. De dierentuin door bombardementen in de Tweede wereldoorlog veel geleden. Na de oorlog heeft de directie toch weer kans gezien om de diertuin weer op te bouwen. Nu is de dierentuin een van de grootste van Duitsland. Speciale attractie is de zoetwaterdolfijnen die in het wild in het Amazonebekken leven. Verder zijn de Koalabeertjes en de tropenhal Rio Negro de moeite van een bezoek waard. Duisburg is bovendien een grote stad waar je uitstekend kunt winkelen. Duisburg is gemakkelijk vanuit Venlo en Roermond met de auto bereikbaar.

Dierenpark Kleve

Kleve is de winkelstad voor de Nijmegenaren, hoewel veel Nijmegenaren dus de binnenstad goed kennen gaan er maar weinig naar de Klever dierentuin. Door de kleine opzet is dit park t vooral aantrekkelijk voor ouders met jonge kinderen. In het dierenpark van Kleef leven vooral hoefdieren, zoals de runderen, paarden ezels en schapen. Beetje vreemde eenden in de in het park is de zeehond en de zeer zeldzame rode panda.

Dierenpark Nordhorn

Dierenpark Nordhorn ligt slechts 8 kilometer van de Nederlandse grens, vlakbij Denekamp en Oldenzaal. In Dierenpark Nordhorn  zijn ongeveer 1700 dieren (100 soorten) te bewonderen.  Dit park richt zich niet uitsluitend op dieren maar ook de tuinliefhebber kan er goed terecht, Door de ligging van het park vlakbij de Nederlandse grens komt bijna de helft van alle bezoekers uit Nederland.

Dierenpark Rheine

Het dierenpark Rheine is weliswaar een vrij klein park, maar wel een van de weinige dierentuinen waar je nog de zeer zeldzame Sumatraanse tijgers kunt bewonderen. Deze stad kun je ook het best bezoeken als in combinatie met een koopzondag. De binnenstad van Rheine heeft veel winkels en ook het nieuwe winkelcentrum Emsgalerie is beslist de moeite waard.