Zorgeloos genieten van online radio

Heeft er weer eens iemand met zijn vingers aan de draaiknop op de radio gezeten? Dat is altijd wel een beetje jammer natuurlijk, want dan ben jij je favoriete radiozender weer kwijt en moet je weer gaan zoeken. Kans is natuurlijk ook aanwezig dat je de frequentie niet meer precies weet; moet je die ook weer eerst gaan opzoeken.. Dat schiet natuurlijk allemaal niet echt op.

Gelukkig kun je tegenwoordig ook goed live radio luisteren via het internet. Je kunt ervoor kiezen om de site van je favoriete radiostation direct te benaderen, maar op sommige dagen wil je gewoon liever iets anders. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel sites die internet radio Nederland aanbieden, en eventueel ook buitenlandse zenders als je die liever beluistert of eens wat afwisseling wil.

Het handige van internet is dat je geen gedoe hebt met het zoeken van frequenties of het niet goed kunnen ontvangen van bepaalde zenders. Het maakt bij internet radio niet uit of de zender in jouw stad gevestigd is, of aan de andere kant van de wereld. Je hebt enkel een internetverbinding nodig en zo kun je radiostations vanuit het hele land en de hele wereld beluisteren. Er bestaan ook vele sites die je internet radio aanbieden en alle stations heel handig voor je op een rijtje hebben gezet. Dan hoef je zelfs niet meer te zoeken en kun je gewoon gelijk beginnen met luisteren. Vaak zijn deze streams zogenaamde mp3-streams. Het handige aan deze streams is, is dat je ze op een breed aanbod aan devices kunt beluisteren. Zo kun je niet alleen op de laptop of de pc radio luisteren, maar bijvoorbeeld ook via je telefoon of je tablet. De streams zitten netjes achter de bijbehorende icoontjes en maken het zo nog makkelijker om precies de juiste stream te vinden voor jouw device naar keuze.