Smartphone veel te verduren?

Onze smartphone krijgt tijdens zijn leven heel wat te verduren door ons intensieve gebruik van de mobiele telefoon. Tegenwoordig lijkt vrijwel iedereen continu zijn of haar smartphone in de hand te hebben. Hoewel bellen in de auto strafbaar is, zelfs het in de hand hebben van een telefoon in de auto strafbaar is gesteld, zien we toch nog met de regelmaat van de klok bestuurder die tijdens het autorijden aan het bellen zijn. Ze nemen gewoon het risico van de boete op de koop toe, zeker als ze geen politie in de buurt kunnen ontdekken. Maar goed, als ze betrapt worden liegt de boete er in ieder geval niet in. Terecht, want uit onderzoek is gewoon gebleken dat de kans op een ongeluk veel groter is als we mobiel bellen of sms’en tijdens het autorijden. Ook op de fiets zie je meer fietsers met hun telefoon in de hand dan zonder. En dan hebben we het niet over telefoneren, maar over Whatsappen, facebooken, enz. Kennelijk is er onder ons mensen een behoefte om werkelijk continu maar op het schermpje van onze smartphone te kijken en elkaar de hele dag maar berichtjes te sturen. Dat is natuurlijk ook mogelijk door bijvoorbeeld een goedkoop sim only abonnement.

Schade aan onze smartphone

Ook op straat, in de kroeg, waar dan ook, zie je mensen druk bezig met hun smartphone. Wat dat betreft is het er in het openbaar niet rustiger op geworden. Maar door dat intensieve gebruik van onze mobiele telefoon wordt ook de kans op schade steeds groter. Mensen laten hun smartphone uit hun handen vallen, soms op de grond waarbij het scherm barst, soms zelfs in het water waarbij waterschade aan de smartphone ontstaat. Gelukkig zijn er veel bedrijfjes die zich hebben gespecialiseerd in het repareren van mobieltjes, want door al die ongelukjes is daar gewoon een markt voor.

Mobiele telefoon in het water gevallen

Een ander verhaal wordt het als we bijvoorbeeld tijdens het varen onze smartphone in het water laten vallen. In de meeste gevallen is het dan einde verhaal, het is vaak te diep om het toestel weer boven water te halen. Maar kunnen we onze geliefde mobiele telefoon weer uit het afwaswater vissen, dan is er zelf een hoop te doen. Haal de smartphone voor zover mogelijk uit elkaar en maak de afzonderlijke onderdelen droog met een doek. Schud daarbij zoveel al het vocht uit de telefoon. Is het ergste vocht verdwenen, leg de smartphone dan ongeveer een dag in een bak rijst, de rijstkorrels zullen dan het vocht uit de smartphone opnemen. Laar vervolgens de telefoon no enige tijd drogen, bijvoorbeeld een dag en met een beetje geluk kun je weer gebruik maken van het toestel.