Nieuwe telefoon kopen? Hier let je op

Ik stond laatst in een winkel en stond voor het vak telefoons. De keuze was enorm en ik had eerlijk gezegd geen flauw idee voor welke telefoon ik moest gaan. Er was zo verschrikkelijk veel keuze en alles leek op elkaar. Het was voor mij in ieder geval knap lastig om een goede keuze te maken. Uiteraard wilde ik ook geen medewerker aan zijn mouw trekken, want dan zou ik weer een ellendig lang verhaal krijgen over wat wel of niet een goede telefoon is. Ik wilde graag zelf een keuze maken, maarja hoe zou ik dat moeten doen. De specificaties zeiden mij helemaal niets. Ik ben voor mezelf op een rijtje gaan zetten wat ik belangrijk vind aan een telefoon. Ik ben gaan letten op de volgende zaken.

Een goede batterij

Ik gebruik mijn telefoon zowel voor mijn werk als voor privé. Voor mij is een goede batterij dan natuurlijk super belangrijk. Ik wil mij niet steeds zorgen hoeven maken over of mijn telefoon wel of niet vol zit. Een goede batterij is dan van groot belang. Alle telefoons met een batterij van minder dan 2500 Mha vielen dus direct af. Daarnaast ben ik gaan kijken naar welk OS het beste batterijtijden kan reguleren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de Nokia 3310 daar het beste in is. Echter welke ik wel wat meer functies, dus ben ik gegaan voor een Android telefoon. Niet omdat deze perse beter zijn in het reguleren van de accutijd ten opzichte van een Apple telefoon, maar omdat deze beter in mijn budget paste. Dat brengt mij bij het volgende onderwerp.

Budget

Een nieuwe telefoon kost geld, veel geld, als je niet oppast. Je wordt tijdens het shoppen voor een nieuwe telefoon verleidt dus allerlei duurdere telefoons. Wanneer je voor jezelf geen budget afspreekt is de kans groot dat je meer gaat uitgeven dan je van tevoren van plan was. De grotere electronica-zaken zijn namelijk zo ingericht dat jij zoveel mogelijk geld uitgeeft. Dit heeft te maken met de psychologische middenweg. Wanneer je iemand bent die niet perse voor het duurste gaat, ben je waarschijnlijk iemand die ook niet persé voor de goedkoopste optie gaat. Dat weten deze winkels, dus plaatsen ze drie prijsniveau’s naast elkaar. De goedkoopste, de middelste en de duurste. Hoe duurder de duurste is, hoe duurder de middelste. Dit zorgt ervoor dat wanneer je kiest voor de middelste je al meer uit kan geven dan dat je van plan was. Ben je helemaal op een budget? Maar wil je toch een telefoon met een boel functies? Dan kun je het beste kiezen voor een refurbished iPhone.

Succes

Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken van een nieuwe telefoon. Met de tips uit deze blog moet dat zeker lukken. Stel voor jezelf in ieder geval voldoende eisen en stel kaders in voor jezelf. Alleen op die manier kun je ervoor zorgen dat je niet teveel geld uitgeeft aan een nieuwe telefoon.