Lasersnijden toepassen op metaal producten

Voordat producten op de markt worden gebracht komt het regelmatig voor dat ze eerst gesneden worden. Snijden kan op een aantal manieren. Denk bijvoorbeeld aan laser, waterstraal of plasma-autogeen snijden. Lasersnijden is erg populair voor dun materiaal. In de praktijk wordt lasersnijden toegepast bij dun materiaal tot 20mm.

Voordelen van lasersnijden

Plasma-autogeen snijden en watersnijden wordt vooral toegepast bij dik materiaal. Koper en brons zijn voordelen van metalen die worden gesneden door middel van watersnijden en plasma-autogeen snijden. Het voordeel van lasersnijden is dat dunne metalen gemakkelijk gesneden kunnen worden. Dit wordt gedaan met een lasersnijmachine.

Een ander voordeel van lasersnijden is dat de meest complexe vormen gesneden kunnen worden met de lasersnijmachine. Dit is mogelijk dankzij de grote nauwkeurigheid en de hoge vermogensdichtheid die de machine biedt. Doordat het lasersnijden erg nauwkeurig wordt toegepast komt er een fijne snede in het metaal.

Tenslotte zorgt de nauwkeurigheid voor weinig materiaalverlies. Weinig materiaalverlies zorgt weer voor minder kosten. Hoe beter de lasersnijmachine is afgesteld, hoe minder materiaalverlies er voorkomt. Hoe minder materiaalverlies, hoe minder kosten. Er zijn speciale lasersnijmachines die zorgen voor een erg fijne snede.

Lasersnijmachines

Er zijn verschillende soorten lasersnijmachines waar bedrijven mee werken. Een voorbeeld van een lasersnijmachine is de trumpf machine. De trumpf lasersnijmachine heeft een co2 laser met fiber technologie. Het voordeel van deze fiber technologie is dat er nog dunner materiaal gesneden kan worden en dat er hoge snijsnelheid gerealiseerd kan worden.

Met de trumpf lasersnijmachine kunnen plaatformaten van 3000×1500 mm gesneden worden. In de praktijk worden dan de volgende producten gesneden:

  • RVS tot 15mm
  • Aluminium tot 8mm
  • Staal tot 20mm

Lasersnijden aanvragen

Heb je producten die gesneden moeten worden? Wil je deze producten met een lasersnijmachine laten snijden? Het is dan van belang dat er een gekwalificeerd metaalbewerkingsbedrijf ingeschakeld wordt. Lasersnijden is een nauwkeurig werk. Vraag daarom altijd naar de kwalificatie van het betreffende bedrijf.