IT-bestedingen groeien op de Nederlandse markt

Het begint in steeds meer branches zichtbaar te worden: automatisering. Veel handelingen worden online gepleegd, systemen worden vervangen op basis van cnc automatisering en ook vanuit de consumentenkant is zichtbaar dat de consument zich steeds vaker online gaat oriënteren. Het is dan ook niet gek dat de IT-bestedingen op de Nederlandse markt steeds verder groeien. Er wordt zelfs verwacht dat de IT-bestedingen in 2016 met 5,5 procent gaat groeien in Nederland. Hiermee neemt Nederland echter geen hoofdpositie in.

Snelste groei in het Verenigd Koninkrijk

De snelste groei wordt verwacht in het Verenigd Koninkrijk. Hier zullen de bestedingen stijgen met maar liefst 8 procent. Dit is dus nog een stuk meer dan de groei die wordt verwacht in Nederland. Ook Polen doet het niet slecht. Hier wordt een groei van 7,3 procent verwacht. Wanneer je kijkt naar de absolute cijfers dan is de groei overigens minder indrukwekkend dan dat het nu lijkt.

Weinig groei te zien in Frankrijk en België

De echte top in Europa op het gebied van economie loopt echter een beetje achter. Duitsland doet het nog redelijk goed met een groei van 3,1 procent. Wanneer we kijken naar Frankrijk zien we dat zij een stuk minder hard groeien dan de hiervoor genoemde landen. In dit land wordt enkel een groei van 1,5 procent verwacht. Ook in België wordt geen hoge groei verwacht. Bij hen wordt een zeer lage groei van 1,2 procent verwacht.

Ontwikkelingen in de ICT

Zoals hierboven zichtbaar is er bij verschillende landen groei zichtbaar in de ICT-bestedingen. Hier komen enkele ontwikkelingen uit voort. Door het samenwerken in de ICT zorgt dit voor het ontzorgen van de eindklant en op deze manier kunnen ze geïntegreerde oplossingen aanbieden. Echter is er wel een tekort aan personeel dat goed opgeleid en voldoende gespecialiseerd is.