Gaming in Virtual Reality met een headset

VR headset
SONY en PlayStation hebben iets nieuws: de PlayStation VR! Met deze virtual reality-bril kun je gamen in virtual reality. De headset werkt samen met je bestaande SONY PlayStation 4. De headset gaat 399 euro kosten en is vrijwel bij iedere webshop al te reserveren. Je hebt naast een PlayStation 4 overigens ook een Sony Playstation Camera nodig. Deze kost ongeveer 70 euro en is ook bij alle grote elektronikawinkels te koop. Wij zelf geven de voorkeur aan Bol.com, maar hij is natuurlijk op veel andere plekken ook te bestellen (MediaMarkt, CoolBlue en meer).

Welke games er voor de PS VR beschikbaar zullen zijn is voor een groot deel nog onbekend, maar een aantal games waarop iedereen zich al verheugt zijn Star Wars: BattlefrontEagle Flight en EVE: Valkyrie. Maar in de toekomst zullen de grote bestaande games natuurlijk ook in een speciale VR-versie beschikbaar komen. De VR-headset van SONY zal een volledig nieuwe wereld openen voor de bestaande PlayStation-bezitters en -gamers. Ook multiplayer gaming wordt met deze nieuwe gadget een hele nieuwe en unieke ervaring.

De headset en PlayStation VR

In de headset van de PlayStation VR zit een beeldscherm. De resolutie van dit beeldscherm ligt op 1920 x 1080 pixels. Dat is gelijk aan een Full HD-televisie. Per oog is de resolutie van de headset dus 960 x 1080 pixels. Volgens SONY heeft de headset een gezichtsveld van 100 graden. Er zit een gyroscoop in het apparaat die er voor zorgt dat dit beeld meebeweegt met de gebruiker.

Iedereen heeft wel eens van de term “motion sickness” gehoord. Dit is een veel voorkomend probleem bij VR-headsets. Het heeft te maken met een soort misselijkheid die veel gebruikers ervaren bij het gebruiken van een virtual reality-systeem. Dit is iets waar niet iedereen last van heeft, maar als je er gevoelig voor bent zul je dit ook kunnen ervaren bij de PS VR. Ook voor gebruikers met epilepsie is het aan te raden om eerst eens met een arts te spreken voordat je de PS VR gaat gebruiken.