Nieuwe hockeystick en mijn doorbraak in het eerste van Oranje Wit

Nieuwe hockeystick
Vorig seizoen met mijn nieuwe hockeystick. Ik speelde al 7 jaar bij MHC Hoevelaken, vorig seizoen speelde ik in de JA1. Ik speelde daar op de rechter vleugel, dat is overigens ook mijn favoriete positie dus dat is wel erg fijn omdat ik er ook nog is goed uit de voeten kan. Wij waren voor ons doen heel erg hoog geëindigd vorig seizoen. Het aandeel wat ik had was erg van belang, in de 20 wedstrijden die wij dat seizoen speelde scoorde ik er 43 en had ik 22 assists. Mijn coach en teamgenoten vonden dat ik een hoog rendement had.

Dat was ook zo, ik ben namelijk gescout door verschillende clubs vanuit heel Nederland. De clubs die interesse hadden waren Oranje Zwart uit Eindhoven, Hockeyclub Kampong uit Utrecht, Amsterdam Hockey & Bandy Club, Hockeyclub Bloemendaal en als laatste Hockeyclub Rotterdam. Voor mij persoonlijk is dat echt een hele eer. Natuurlijk heb ik mijn stinkende best gedaan en er heel erg hard voor getraind.

Met mijn nieuwe hockeystick ging het snel!

Voordat het seizoen begonnen mijn vader en ik te zoeken naar een goede en comfortabele hockeystick. We zijn naar Utrecht gegaan helaas was dat geen goede keuze omdat wij daar niks goeds konden vinden. Toen zijn wij op internet gaan kijken voor sportbedrijven in de buurt van Amersfoort. Wij hebben toen de winkel Van Duinkerken gevonden, een bekend bedrijf daar in de regio, daar zijn wij toen heen gereden vanuit Stroe.

De plaats waar ik woon. Ik vond het een super gaaf en modern bedrijf. Wij zijn er goed geholpen door een meneer die Marijn heet. Hij wist alles van hockeysticks, hockeybitjes, hockeytassen en hockeyschoenen af. Hij was een echte hockeyexpert. Samen met Marijn hebben wij gekeken naar een nieuwe hockeystick die bij mij past. Deze keer was het wel met succes en slaagde onze missie om een hockeystick te kopen wel. De hockeystick die ik koos was de Brabo Textreme X – 3. Een gele hockeystick van kunststof. Hij weegt ongeveer 520 gram dus je kan er hard mee schieten.

De eerste training bij Oranje – Wit

Van de zomer heb ik mijn eerste training gehad bij Oranje Wit. Ik heb ook weer een nieuwe hockeystick gekocht bij Van Duinkerken dit keer de Grays GR8000 Midbow. Deze training ging super goed, in het oefenpartijtje scoorde ik er 4 maar dit keer geen assist dat vond ik wel jammer. Maar dat komt nog wel.