Een hometrainer voor thuis aanschaffen

De hometrainer is het cardio toestel wat je het meeste bij mensen thuis zult aantreffen. Met een hometrainer kun je thuis aan cardiotraining doen. Dit is ideaal voor wie over het algemeen niet graag buiten traint of wie liever niet buiten traint tijdens koude en natte dagen. De laatste jaren heeft de hometrainer een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Waar deze er vroeger uit zag als een lomp, plastic gevaarte met een retro tintje zien de meeste hometrainers er tegenwoordig strak en modern uit. Met een hometrainer voor thuis blijf je fit, blijf je in beweging en kun je zelfs kilo’s kwijtraken. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf ervan? Dat wordt in deze post uitgelegd.

Wat maakt een hometrainer geschikt voor thuis?

In principe is elke hometrainer geschikt om thuis mee te trainen. Mits deze natuurlijk fysiek past in de ruimte die je ervoor hebt aangemerkt. Hometrainers heb je in alle soorten, maten en prijzen, ook voor krachttraining. Je hebt ze al vanaf 180 euro maar ook voor ruim 3.000 euro. Kortom, hoe weet je nu welke je moet kopen?

Prijs

De afweging op het gebied van prijs is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het is in ieder geval aan te raden om de allergoedkoopste modellen te vermijden. Deze modellen zijn vaak kwalitatief net niet goed genoeg voor een soepele trainingservaring. Zeer dure modellen zijn uiteraard beter dan goedkope modellen maar wellicht voor thuis wat overkill. Een hometrainer voor thuis wordt veel minder gebruikt dan het model in de sportschool en hoeft daarom niet van dezelfde kwaliteit te zijn. Kortom, vaak zijn de middenklasse hometrainers de beste keus.

Afmetingen

De afmetingen van een hometrainer zijn in dusverre belangrijk dat deze moet passen in de ruimte waar de hometrainer komt te staan. Hometrainers kunnen vrij veel verschillen qua afmeting. Echter, wat nog belangrijker is dan simpelweg de afmetingen is de verstelbaarheid. Ongeacht het formaat van de hometrainer moet je deze kunnen afstellen op je lichaamslengte. Kijk dan ook goed of bijvoorbeeld het zadel en het stuur verstelbaar zijn. Ben je zeer bovengemiddeld lang of zeer ondergemiddeld klein? Kijk dan extra goed naar de verstelbaarheid.

Kortom, overweeg je een hometrainer aan te schaffen? Verdiep je dan goed in de eigenschappen die ertoe doen en maak een overwogen keuze. Op de website van fitnesstoestelkopen vind je meer informatie over hometrainers en waar je nog meer op moet letten bij de aanschaf.