Shaolin Kung Fu Apeldoorn wint Goud 1ste plaats, Brons 3de plaats Haojie

Shaolin Kung Fu Apeldoorn
Shaolin Kung Fu Apeldoorn weer succesvol op een Kampioenschap. HOENSBROEK – Op 25 november werden in Hoensbroek door bondscoach Loe Hoyer de Haojie Wu Shu vechtsport kampioenschappen gehouden. Shaolin Kung Fu He Yong Gan Apeldoorn behaalde Goud en Brons, twee 4de plaatsen en een laatste plaats. Erg goed gedaan van alle deelnemers van deze Apeldoornse sportschool.

Het was alweer voor de 3de keer dat het Haojie Wu Shu kampioenschap georganiseerd werd door Loe Hoyer. Loe Hoyer is een bekende naam in de Chinese vechtsport wereld en tevens coach van het nationale team. Loe heeft al vele nationale en internationale kampioenen vervaardigd in zijn Wu Shu school te Heerlen.

Haojie kampioenschap

Het Haojie kampioenschap is een internationaal kampioenschap voor de Chinese vechtkunsten. Er doen traditionele kungfu scholen mee zoals Hung Gar, Shaolin en anderen. Ook is de moderne Wu Shu vechtsport optimaal vertegenwoordigd met scholen uit zowel binnen als buitenland. Vele stijlen en vele deelnemers van zowel de jongste jeugd als senioren waren present op dit sport kampioenschap.

Shaolin Kungfu school He Yong Gan uit Apeldoorn doet enorm veel mee aan wedstrijden en zijn vaak erg succesvol. Ook dit keer weer een Gouden medaille voor Milan Wijgman die dit in Juni op het Nederlands Kampioenschap Shaolin ook al deed. Een mooie 3de plaats werd gepakt door Douwe R. Geluk ook de eigenaar van Tai Chi Apeldoorn Fu Yuan.

De anderen van het 5 koppige team pakten helaas geen podium plaats, maar de ervaring is zeker weer iets wat ze meenemen naar de volgende wedstrijd. In 2018 is er weer een nieuw en fris seizoen waar er weer veel deelgenomen zal worden door de He Yong Gan sportschool uit Apeldoorn.  Wedstrijden zijn altijd goed om jezelf te ontwikkelen en vooruit te gaan zoals dat binnen elke sport vaak ten positieve helpt.

Zie voor meer informatie ook : www.shaolin-vechtkunst.nl