Witgoud en Verlovingsringen

Witgoud is goud dat is gemengd met een flinke dosis nikkel. Door de kleur wordt deze vorm van goud heel regelmatig verward met platina en zilver. Toch is de structuur van het metaal heel anders. Witgoud is een stuk zachter dan zilver of platina. Het is dan ook erg gevoelig voor krassen en slijtage. Het is dan ook niet vreemd dat men tracht om het metaal te coaten. Dit doen ze door de ring af te werken met een laag Rhodium. Dit is een scheikundig element dat metalen niet alleen verstevigd maar ook een mooie zilverwitte glans geeft. Zo verkrijgt men de mooie witgouden verlovingsringen.

Het is dus verstandig om tijdens het zoeken van een witgouden ringen rekening te houden met de poreusheid van het product. De beste kwaliteit van witgoud is  minimaal 18 karaats. Dan is het goud het stevigste en zal de ring het minst poreus zijn. Vraag altijd na of de ring gecoat is in Rhodium. Is dat niet het geval reken er dan op dat je de ring zeer zorgvuldig moet onderhouden en er uiteraard voorzichtig mee om moet gaan.

Waarom witgoud

Als witgoud zo poreus is, waarom kiezen mensen dan niet voor platina of zilver? Dat heeft alles met de lichtval te maken. Alhoewel een witgouden ring in eerste instantie op zilver mag lijken is het dat niet. Dat is iets wat opvalt op het moment dat mensen hun geelgouden sieraden willen combineren met een witgouden ring. Waar zilver absoluut niet goed samen gaat met geel goud doet wit goud dit wel. Het is zachter van kleur en zal op een soort gelijke manier glanzen als het geelgouden sieraad.

Verlovingsring

De witgouden ring is erg populair voor een verlovingsring. Dit heeft onder andere te maken het feit dat deze gemakkelijker te combineren is met de traditionele trouwring. De oorspronkelijke traditie zegt namelijk dat men de verlovingsring blijft dragen, naast de trouwring. Op het moment dat die twee niet mooi samen gaan, loop je daar dus al tegen een probleem aan. Enkele voorbeelden zijn bij Elnora verlovingsringen ringen collectie te bekijken.

Aangezien witgoud dus vaak gevraagd wordt is het verstandig om van te voren goed uit te zoeken welke ring je precies wilt. Je moet er namelijk rekening mee houden dat het maken van witgoud en arbeidsintensief project is. Dat houdt in dat het materiaal duurder zal zijn dan zilver of ieder ander metaal. Neem geen genoegen met minder. Zorg er voor dat je weet wat je wilt zodat je kan sparen. Je aanstaande zal er je dankbaar voor zijn.