Perfecte trouwring kopen? met deze tips kies jij de beste!

Perfecte trouwring kopen
Onlosmakelijk verbonden met het huwelijk zijn de trouwringen. Ze zijn hét symbool van de huwelijkssluiting. Een trouwring draag je dan ook voor de rest van je leven. Het enorme aanbod aan verschillende materialen en modellen, maakt het wel lastig om een goede keuze te maken. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over welke trouwring bij jou past. In deze blog geven wij tips waar je over na moet denken bij het uitzoeken van de perfecte trouwring. Zodat je de beste ring kiest!

Wat is jullie budget voor de perfecte trouwring?

Misschien niet heel romantisch, maar wel erg belangrijk. Wat willen en kunnen jullie maximaal spenderen aan de ringen? Dit is tevens het beginpunt van de zoektocht naar de perfecte trouwring. Gemiddeld kosten een set trouwringen 1500 euro, maar dit is geheel afhankelijk van het type ring dat je wilt. Denk goed na over het budget. Maar houd hierbij wel in je achterhoofd dat de ringen een leven lang mee moeten gaan!

Welk materiaal kies je?

Zodra het budget is vastgesteld, is het tijd om na te denken over welk materiaal het beste bij je past. Ga je voor goud, zilver, platina of titanium? Het voordeel van een gouden perfecte trouwring is dat het materiaal stevig is en verkrijgbaar is geel-, wit- en rosegoud. Kies je voor een steen in je ring? Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Het meest voorkomend is diamant, zirkonia, kristal, parels of edelstenen. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Wellicht is een combinatie van verschillende materialen of kleuren dan wat voor je.

Willen jullie matchende ringen of ieder een unieke trouwring?

Vroeger koos je vaak voor matchende ringen. Maar tegenwoordig kijken mensen eerder naar wat er het beste bij hun huid, karakter en levensstijl past. Het hoeft dus niet meer zo te zijn dat de trouwringen identiek aan elkaar zijn. Wel komt het vaak voor dat bestaande, niet bij elkaar horende, ringen door een kleine aanpassing toch een beetje matchend worden gemaakt. Waar gaan jullie voor? Matchende ringen of ieder een eigen, unieke trouwring?

Ga je voor een bestaand ontwerp of kies je voor een eigen ontwerp?

Ben je op zoek naar de perfecte trouwring, maar kun je niks vinden dat volledig je smaak is? Of heb je een bijzonder idee om de trouwringen nóg persoonlijker te maken? Laat dan je eigen ontwerp realiseren. Het komt vaak voor dat koppels specifieke wensen in hun trouwringen willen laten verwerken. Door een eigen ontwerp te maken, wordt je ring wel heel persoonlijk en uniek!

Tijd om trouwringen te passen!

Hebben jullie over alle bovenstaande punten nagedacht? Dan wordt het hoog tijd om trouwringen te gaan passen! Maak een afspraak bij een juwelier en neem de tijd. Denk je de perfecte trouwring gevonden te hebben? Slaap er dan nog een nachtje over, zodat jullie zeker weten de perfecte trouwringen kopen!