Hulp nodig bij de zoektocht naar bruidsmode?

Het huwelijk wordt beschouwd als een van de belangrijkste momenten in het leven. De gebeurtenis is niet iets wat je zomaar even doet en daarom is van belang om goed na te denken over de invulling. Niet alleen de locatie en het feest maar ook zeker de bruidsmode weegt mee. Om je op weg te helpen met de aanschaf van trouwkleding hebben we enkele tips opgesteld.

Omdat het uitzoeken van een geschikte jurk als een hoogtepunt wordt gezien, wil je waarschijnlijk graag vriendinnen of familieleden meenemen naar een bruidsmodezaak. Het is verstandig om niet te veel mensen mee te nemen omdat je dan besluiteloos kunt worden. Iedereen zal met een advies komen en te veel meningen brengen je erg in twijfel. Laat jouw keuze het zwaarst meewegen!

Jij bent tenslotte degene die de jurk moet dragen tijdens de bruiloft. Ook moet je rekening houden met een levertijd die vaak op jurken zit die nog op maat gemaakt moeten worden. Soms moet kledij besteld worden en dat kan wel 2 tot 5 maanden duren. Ons advies is daarom om vier tot zes maanden voor de trouwdatum al een winkel te bezoeken.

Budget vaststellen

Een bruiloft kost veel geld omdat je onder meer rekening moet houden met de locatie, catering, het vervoer en wellicht een huwelijksreis. Stel daarom vooraf een budget vast zodat je ongeveer weet wat deze mooie dag zal kosten. Jurken worden aangeboden in verschillende prijsklassen en het is voor ieder budget wel toereikend. Voor een paar honderd euro heb je al een mooie trouwjurk.

Maak het budget vooraf kenbaar aan de styliste die je helpt met het uitzoeken van de bruidsmode. Het kan anders gebeuren dat zij alleen jurken laat zien die buiten je budget vallen. Het zal maar voorkomen dat je verliefd wordt op een jurk maar dat je deze niet kunt betalen.