Geelgoud trouwringen klassiek of eigentijds

Wanneer we geelgoud trouwringen zeggen, dan denken we automatisch aan klassieke trouwringen. Geelgoud mag dan wel het edelmetaal bij uitstek zijn waaruit klassieke trouwringen vervaardigd worden. Maar geelgoud trouwringen hebben nog veel meer in hun mars. In het hier volgend artikel geven we graag een overzicht.

Klassieke geelgoud trouwringen

Deze trouwringen kent iedereen. Iedereen heeft ze wel eens gezien, misschien zelfs wel zelf gedragen. Een paar geelgoud trouwringen waarbij de ring voor de man een beetje breder is dan deze voor de vrouw. En waarbij de namen en het tijdstip van het huwelijk aan de binnenkant staan ingegraveerd. Dit kunnen we trouwens ook de oervorm van deze trouwringen noemen. Wie hiervoor kiest, kiest voor traditie en voor degelijkheid.

Eigentijdse geelgoud trouwringen

Geelgoud is een edelmetaal dat zeer goed bewerkbaar is. Dat wil zeggen dat er vele creatieve mogelijkheden zijn om dit metaal te gebruiken. Behalve de klassieke ringen, kunt u ook kiezen voor andere vormen die wat meer mogelijkheden geven dan de klassieke trouwringen. Hierbij denken we aan versieringen als graveringen en inscripties die de ringen een persoonlijke toets kunnen geven. Door geelgoud trouwringen te laten bewerken door een vakman of een juwelenontwerper, kunt u afwijken van het klassieke patroon. Waardoor deze huwelijksjuwelen voor u en uw partner nog meer waarden zullen hebben. Voorbeelden zijn brede ringen die uitgewerkt kunnen worden tot echte kunstwerken. Of draadringen die dan weer voor een verfijnd effect kunnen zorgen.

Waar geelgoud trouwringen kopen?

Geelgoud ringen werden vroeger uitsluitend bij de juwelier of gespecialiseerde goudhandel verkocht. Ook nu nog is dit in de meeste gevallen de aangewezen plaats om de trouwringen te kopen. Dit geeft namelijk de beste garantie op kwaliteit en op echtheid. Een professioneel geschoold juwelier is namelijk een vakman die niet alleen onderlegd is in het bewerken van geelgoud. Maar ook zekerheid kan bieden op het gebied van de echtheid van het gebruikte edelmetaal. Zo krijgt u de nodige garanties op de echtheid van de aangeboden koopwaar.

Online geelgoud trouwringen kopen, of niet?

Tegenwoordig is het ook mogelijk om online geelgoud trouwringen te kopen. Soms worden deze aangeboden in online webshops van gerenommeerde juwelierszaken of juwelenontwerpers. In dit geval wordt er dikwijls spontaan een echtheidscertificaat aangeboden. En dient u zich geen zorgen te maken omtrent de echtheid. Wanneer u zeker bent wat u wilt kopen of al een model van de ringen op het oog hebt. Dan is er zeker geen reden waarom u dit niet zou doen. In werkelijkheid is het vaak praktischer om geelgoud trouwringen eerst te passen. Alvorens deze te kopen en daarom is het soms praktischer om niet online te kopen.