Eerste huis kopen, wat komt er allemaal bij kijken?

Twee jaar geleden was het moment eindelijk daar. Mijn vriend en ik waren klaar en zouden ons eerste huis kopen. Zo’n vier jaar geleden zijn we gaan samenwonen in een huurwoning. Op dat moment was mijn vriend net begonnen met zijn eerste baan en zat ik in de laatste fase van mijn studie. Toen ik 2 jaar geleden was afgestudeerd kon ik gelijk aan de slag bij mijn voormalige afstudeerbedrijf. Hierdoor waren we verzekerd van dubbele inkomsten en hebben we de beslissing genomen om ons eerste eigen huis te kopen.

Je eerste huis kopen

Na het nemen van zo’n belangrijke beslissing komen er veel belangrijke aspecten kijken bij een eerste huis kopen. Helemaal wanneer het je eerste keer is zoals bij ons dan is het erg belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. We hadden voor onszelf duidelijk op papier gezet wat onze wensen waren. Op het gebied van locatie en wensen waar het huis aan moest voldoen. Ook hadden we een maximaal bedrag besloten voor de koop van het huis. Doordat we deze punten allemaal op papier hadden gezet en er dus goed over nagedacht te hebben. Daarom hebben we geen beslissingen hoeven te nemen die overhaast waren of redelijk onduidelijk.

Het vinden van een geschikte woning heeft wel even geduurd bij ons. We wilden zoals gezegd geen overhaaste beslissingen nemen en een huis vinden die bij onze wensen aansloot. Na veel huizen te hebben bezichtigd hebben we een mooie nieuwbouwwoning gevonden in één van onze favoriete wijken. De koop van de woning voorliep spoedig en konden de sleutel binnen twee weken in ontvangst nemen. We zijn blij dat de koop van ons eerste huis zo voorspoedig verlopen is en dat niet tegen veel problemen zijn aangelopen. Het goed plannen en uitzoeken van dingen heeft ons hier zeker mee geholpen.