Beveiliging voor bedrijven

Wanneer er over een inbraak wordt gesproken, denkt men vaak gelijk aan woning inbraak. Toch wordt er ook vaak ingebroken bij bedrijven. Er is vaak veel geld en goederen van veel kapitaal te behalen. In de avond is er nog vaak iemand thuis in een woning. Bij bedrijven is dat echter niet zo. De meeste bedrijven zijn na 18.00 zeker wel gesloten. Ideaal voor inbrekers natuurlijk. Het is dan ook belangrijk dat je maatregelen neemt om de inbraak van je pand te verkleinen. Dit artikel geeft een overzicht van mogelijke maatregelen die de kans vergroten dat inbrekers een ander doelwit kiezen.

Inspecteren huidige maatregelen

Vele bedrijven maken al gebruik van buitenbeveiliging. Maak je er nog geen gebruik van? Zorg dan dat je hier niet te lang mee wacht. Buitenbeveiliging zorgt er vaak voor dat de inbreker jouw pand voorbij gaat. Bij buitenbeveiliging kun je denken aan toegangssystemen, hekwerken en camerasystemen. Wanneer je er al wel gebruik van maakt is het belangrijk dat je het wel controleert. Bij veel bedrijven die een hekwerk hebben als preventie middel, zitten er gaten in, sloten zijn kapot of noem maar op. Dan neemt het effect natuurlijk af. Het is belangrijk dat je dit eigenlijk wekelijks of zelfs dagelijks controleert. Veelvoorkomend is dat een plan wordt uitgezet door inbrekers. Een voorbeeld hiervan is dat ze eerst een weg creëren door bijvoorbeeld een gat in het hekwerk te knippen. Wanneer je dit dagelijks zou controleren kun je inbraken voorkomen. Vaak zal je denken, waarom nou? Maar voorkomen is altijd beter dan genezen, een kleine moeite dus.

Netjes achterlaten

Dit is ook een punt waar het bij veel bedrijven aan schort. Het netjes achterlaten van het pand. Met name wordt hiermee bedoelt dat er geen kostbare spullen voor deuren en ramen staan. Dit maakt het voor bedrijven juist gemakkelijker om binnen te willen dringen, wanneer het doelwit in het zicht staat.

Verlichting

Ook werkt het vaak goed om het pand goed te verlichten. Zo is het voor de medemens gemakkelijker te zien of en wie er op het bedrijfsterrein is. Inbrekers willen natuurlijk niet geïdentificeerd worden waardoor ze minder snel voor jouw goed beveiligde pand kiezen.