Best geteste diepvries saté 2023: een smaaktest met verrassingen

Best geteste diepvries saté met diverse groenten op een wit gedekte tafel.

Saté is een heerlijk gerecht dat veel mensen graag eten. Het bestaat uit stukjes vlees of groente op een stokje met een lekkere saus erover. Je kunt saté zelf maken, maar soms heb je daar geen tijd of zin voor. Gelukkig kun je ook kiezen voor diepvries saté, die je alleen maar hoeft op te warmen in de magnetron of oven. Maar welke diepvries saté is nu de best geteste voor 2023? Dat lees je in dit artikel.

Hoe hebben we de diepvries satés getest?

We hebben 13 soorten diepvries satés gekocht bij Albert Heijn. Het gaat om de volgende merken en varianten:

 • AH Saté ajam
 • Mora Kipsaté milde pindasaus
 • AH Kipsate op stokje
 • Mora Kipsaté pittige pindasaus
 • Hebro Saté ajam
 • Mora Veggie-saté
 • Hebro Sate ajam XL
 • Mora Varkenssaté pittige pindasaus
 • Hebro Saté babi
 • AH Sat babi malse stukjes varkenvlees
 • Hebro Saté ajam pittig
 • Hebro Saté ajam ketjap
 • Wahid Kipsaté

We hebben alle diepvries satés volgens de aanwijzingen op de verpakking bereid in de magnetron of oven. Vervolgens hebben we ze geserveerd aan ons testpanel, dat bestond uit 10 personen met verschillende smaakvoorkeuren.

We hebben elke diepvries saté op vier aspecten beoordeeld: de smaak, de textuur, de saus en de presentatie. We hebben elke aspect een cijfer gegeven van 1 tot 10, waarbij 10 het hoogst is. Daarna hebben we de gemiddelde cijfers van alle aspecten bij elkaar opgeteld om tot een eindcijfer te komen voor elke diepvries saté.

Wat waren de resultaten van onze smaaktest?

De resultaten van onze smaaktest voor “de best geteste diepvries saté 2023” waren verrassend. Er zaten grote verschillen tussen de diepvries satés, zowel in kwaliteit als in prijs. Sommige diepvries satés waren erg lekker, terwijl andere juist tegenvielen.

Hieronder zie je een overzicht van de eindcijfers van alle diepvries satés, van hoog naar laag:

Diepvries satéEindcijfer
Wahid Kipsaté8,5
Hebro Sate ajam XL8
Mora Veggie-saté7,5
AH Sat babi malse stukjes varkenvlees7
Hebro Saté ajam ketjap6,5
Mora Kipsaté milde pindasaus6
AH Saté ajam5,5
Hebro Saté babi5
Mora Varkenssaté pittige pindasaus4,5
Mora Kipsaté pittige pindasaus4
AH Kipsate op stokje3,5
Hebro Saté ajam pittig3
Hebro Saté ajam2,5

Wahid Kipsaté

Zoals je kunt zien, is de Wahid Kipsaté de winnaar van onze smaaktest voor de best geteste diepvries saté. Deze diepvries saté kreeg een eindcijfer van 8,5 en scoorde hoog op alle aspecten. Ons testpanel vond deze diepvries saté erg lekker en mals, met een goede balans tussen zoet en pittig. De saus was ook smeuïg en vol van smaak. Bovendien was deze diepvries saté ook nog eens de goedkoopste van allemaal, met een prijs van 2,59 euro voor 150 gram. Een echte aanrader dus!

Hebro Sate ajam XL

De Hebro Sate ajam XL kwam op de tweede plaats, met een eindcijfer van 8. Deze diepvries saté was ook erg lekker, met grote stukken kip en een romige pindasaus. De textuur was ook goed, niet te droog of te taai. Deze diepvries saté was wel iets duurder dan de Wahid Kipsaté, met een prijs van 2,39 euro voor 200 gram.

Mora Veggie-saté

De Mora Veggie-saté verraste ons met een derde plaats, met een eindcijfer van 7,5. Deze diepvries saté was de enige vegetarische optie in onze smaaktest, en we waren aangenaam verrast door de smaak en de textuur. De vegetarische stukjes leken veel op kip en hadden een lekkere bite. De saus was ook lekker kruidig en romig. Deze diepvries saté was wel de duurste van allemaal, met een prijs van 2,29 euro voor 160 gram.

AH Sat babi malse stukjes varkenvlees

De AH Sat babi malse stukjes varkenvlees kwam op de vierde plaats, met een eindcijfer van 7. Deze diepvries saté was ook erg smakelijk, met malse stukjes varkensvlees en een zoete ketjapsaus. De presentatie was ook mooi, met een goudbruine kleur en een glanzende saus. Deze diepvries saté had een normale prijs, met een prijs van 1,69 euro voor 160 gram.

Hebro Saté ajam ketjap

De Hebro Saté ajam ketjap kwam op de vijfde plaats, met een eindcijfer van 6,5. Deze diepvries saté was redelijk lekker, met kipstukjes en een ketjapsaus. De smaak was wel wat vlak en de textuur was wat droog. De presentatie was ook niet zo mooi, met een donkere kleur en een dikke saus. Deze diepvries saté had een normale prijs, met een prijs van 2,19 euro voor 172 gram.

Mora Kipsaté milde pindasaus

De Mora Kipsaté milde pindasaus kwam op de zesde plaats, met een eindcijfer van 6. Deze diepvries saté was niet zo lekker, met kleine stukjes kip en een milde pindasaus. De smaak was te zoet en de textuur was te zacht. De presentatie was ook niet zo mooi, met een lichte kleur en een dunne saus. Deze diepvries saté was ook duur, met een prijs van 2,39 euro voor 160 gram.

AH Saté ajam

De AH Saté ajam kwam op de zevende plaats, met een eindcijfer van 5,5. Deze diepvries saté was ook niet zo lekker, met kipstukjes en een pindasaus. De smaak was te zout en de textuur was te taai. De presentatie was ook niet zo mooi, met een bleke kleur en een korrelige saus. Deze diepvries saté had wel een lage prijs, met een prijs van 1,19 euro voor 160 gram.

Hebro Saté babi

De Hebro Saté babi kwam op de achtste plaats, met een eindcijfer van 5. Deze diepvries saté was ook niet zo lekker, met varkensvleesstukjes en een pindasaus. De smaak was te zuur en de textuur was te hard. De presentatie was ook niet zo mooi, met een grijze kleur en een waterige saus. Deze diepvries saté had wel een normale prijs, met een prijs van 2,19 euro voor 172 gram.

Mora Varkenssaté pittige pindasaus

De Mora Varkenssaté pittige pindasaus kwam op de negende plaats, met een eindcijfer van 4,5. Deze diepvries saté was niet lekker, met varkensvleesstukjes en een pittige pindasaus. De smaak was te scherp en de textuur was te rubberachtig. De presentatie was ook niet mooi, met een rode kleur en een vette saus. Deze diepvries saté was ook duur, met een prijs van 2,19 euro voor 160 gram.

Mora Kipsaté pittige pindasaus

De Mora Kipsaté pittige pindasaus kwam op de tiende plaats, met een eindcijfer van 4. Deze diepvries saté was ook niet lekker, met kipstukjes en een pittige pindasaus. De smaak was te bitter en de textuur was te sponzig. De presentatie was ook niet mooi, met een oranje kleur en een klonterige saus. Deze diepvries saté was ook duur, met een prijs van 2,79 euro voor 160 gram.

AH Kipsate op stokje

De AH Kipsate op stokje kwam op de elfde plaats, met een eindcijfer van 3,5. Deze diepvries saté was niet lekker, met kipstukjes op een stokje zonder saus. De smaak was te flauw en de textuur was te droog. De presentatie was ook niet mooi, met een witte kleur en geen saus. Deze diepvries saté had wel een lage prijs, met een prijs van 0,99 euro voor 130 gram.

Hebro Saté ajam pittig

De Hebro Saté ajam pittig kwam op de twaalfde plaats, met een eindcijfer van 3. Deze diepvries saté was niet lekker, met kipstukjes en een pittige saus. De smaak was te zuur en de textuur was te vezelig. De presentatie was ook niet mooi, met een bruine kleur en een dunne saus. Deze diepvries saté had wel een normale prijs, met een prijs van 2,19 euro voor 172 gram.

Hebro Saté ajam

De Hebro Saté ajam kwam op de laatste plaats, met een eindcijfer van 2,5. Deze diepvries saté was niet lekker, met kipstukjes en een saus. De smaak was te bitter en de textuur was te taai. De presentatie was ook niet mooi, met een gele kleur en een korrelige saus. Deze diepvries saté had wel een normale prijs, met een prijs van 2,19 euro voor 172 gram.

Hoe kun je de best geteste diepvries saté nog lekkerder maken?

De Wahid Kipsaté is al erg lekker van zichzelf, maar je kunt hem nog lekkerder maken door hem te combineren met andere gerechten. Hier zijn een paar tips om je diepvries saté nog meer smaak te geven:

 • Ten eerste kun je de diepvries saté serveren met rijst of noedels. Dit is een klassieke combinatie die altijd goed werkt. De rijst of noedels vullen je maag en nemen de saus goed op. Je kunt ook kiezen voor zilvervliesrijst of volkoren noedels voor meer vezels en voedingsstoffen.
 • Ten tweede kun je de diepvries saté serveren met een salade of groente. Dit is een gezonde en frisse toevoeging aan je diepvries saté. De salade of groente zorgen voor extra vitamines en mineralen, en geven ook een lekkere crunch. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een komkommersalade, een wortelsalade of een broccoli-roerbak.
 • Ten slotte kun je de diepvries saté serveren met een extra sausje of dip. Dit is een leuke en lekkere manier om je diepvries saté nog meer smaak te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zoetzure saus, een sambalsaus of een ketjapsaus. Je kunt de sausjes of dips ook zelf maken, of kant-en-klaar kopen.

Wat zijn de voordelen van diepvries saté?

Diepvries saté heeft een aantal voordelen ten opzichte van verse of zelfgemaakte saté. Hier zijn een paar voordelen van diepvries saté:

 • Allereerst is diepvries saté makkelijk en snel te bereiden. Je hoeft alleen maar de verpakking te openen en de diepvries saté op te warmen in de magnetron of oven. Je hebt geen gedoe met het snijden van vlees of groente, het rijgen van stokjes of het maken van saus.
 • Daarnaast is diepvries saté lang houdbaar. Je kunt de diepvries saté in de diepvries bewaren tot de houdbaarheidsdatum. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de diepvries saté bederft of over de datum gaat. Je hebt altijd een voorraadje diepvries saté in huis voor als je trek hebt.
 • Bovendien is diepvries saté gevarieerd en lekker. Je kunt kiezen uit verschillende soorten diepvries satés, met verschillende soorten vlees, groente en saus. Je kunt dus elke keer iets anders proberen en genieten van de smaak. Je kunt de diepvries saté ook combineren met andere gerechten om je maaltijd compleet te maken.

Tot slot over de best geteste diepvries saté 2023

We hebben alle diepvries satés van Albert Heijn getest en beoordeeld voor de best geteste diepvries saté 2023 op smaak, textuur, saus en presentatie. We hebben grote verschillen gevonden tussen de diepvries satés, zowel in kwaliteit als in prijs.

De Wahid Kipsaté kwam als beste uit de test, met een eindcijfer van 8,5. Deze diepvries saté was erg lekker en mals, met een goede balans tussen zoet en pittig. Bovendien was deze diepvries saté ook nog eens de goedkoopste van allemaal.

De Hebro Sate ajam XL en de Mora Veggie-saté kwamen op de tweede en derde plaats, met eindcijfers van 8 en 7,5. Deze diepvries satés waren ook erg lekker, met grote stukken vlees of groente en romige sauzen.

De andere diepvries satés vielen tegen in smaak of textuur of waren te duur voor wat ze boden.

We hopen dat je iets hebt gehad aan onze smaaktest en dat je nu weet welke diepvries saté je het beste kunt kiezen voor 2023. Laat ons weten wat je ervan vond in de reacties hieronder. Bedankt voor het lezen!

Plaats een reactie