Tabourets en zadelkrukken op één centraal adres

Er zijn zeer veel aanbieders vooral in de kappers– en schoonheidsbranche die deze producten ook verkopen. Naast de verkoop van tabourets en zadelkrukken hebben zij meestal een uitgebreid assortiment branche gerelateerde artikelen. Het voordeel van zo’n breed assortiment is natuurlijk dat u veel artikelen bij één adres kunt kopen. Een groot nadeel is natuurlijk dat de specialisatie ontbreekt. En in het geval van tabourets en zadelkrukken is specialisatie volgens ons gewenst. Op het eerste gezicht lijken het eenvoudige zitmeubelen die u voor veel doeleinden kunt gebruiken. Maar dit is niet helemaal juist en daarom hebben wij ervoor gekozen om ons te specialiseren. Zodat we u van een goed advies kunnen voorzien.

Verschil tussen tabourets en zadelkrukken

Veel mensen gebruiken de termen tabouret en zadelkruk door elkaar heen omdat men het verschil niet weet. Zelfs sommige aanbieders van deze producten maken deze fout. Vandaar dat wij in het kort de verschillen willen aangeven tussen een tabouret en zadelkruk. Een comfortabele tabouret hoeft niet duur te zijn maar het is wel verstandig om op een aantal dingen te letten voordat u er één koopt. De basis van een tabouret moet stabiel zijn en is dus voorzien van een solide voetkruis met vijf tenen. En meestal afgewerkt met soepel lopende wieltjes. Mocht mobiliteit voor u niet belangrijk zijn omdat de tabouret voornamelijk op één plaats staat kunt u glijdoppen gebruiken. Dit in plaats van wieltjes.

Essentieel is dat de tabouret voorzien is van een traploos verstelbare gasveer. Deze zorgt voor de exact goede werkhoogte. Dit is erg belangrijk ter voorkoming van lichamelijke klachten. Deze hoogte kunt u meestal instellen met een hendel die direct onder de zitting is geplaatst. Bij de duurdere modellen zijn ze ook weleens uitgerust met een voetbediening. Dit kan handig zijn als u beide handen tijdens werkzaamheden nodig heeft. Comfortabel uw werk doen of uw hobby uitvoeren is belangrijk. Daarom is het essentieel dat u een tabouret uitkiest met een goede zitting. Wij hebben een uitgebreid assortiment tabourets met een ronde of gewelfde zitting die garant staan voor veel zitplezier.

Zadelkruk

Zadelkrukken lijken op erg veel op een tabouret. Daarom is het dan ook begrijpelijk dat deze veel door elkaar worden gehaald. Er is echter één essentieel verschil en dat is de zitting. De zitting bij een zadelkruk lijkt op een zadel van een paard. Vandaar de naam zadelkruk. Deze ergonomische vorm draagt er zorg voor dat u in een gezonde en actieve houding komt te zitten. Daardoor worden veel lichamelijke klachten in de rug of nek voorkomen. De andere kenmerken zijn gelijk aan een tabouret.

Maak een bewuste keuze en betaal niet teveel!

Goedkopetabouret.nl is gespecialiseerd in betaalbare tabourets en zadelkrukken van goede kwaliteit. Wij kunnen u adviseren wat voor u het meest geschikt is. Een tabouret of een zadelkruk of wat de perfecte werkhoogte voor u is. Goedkopetabouret.nl is een webwinkel die zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van tabourets en zadelkrukken.