Een artikel schrijven en een artikel plaatsen

Artikel plaatsen
Ben jij een schrijver die graag schrijft en kennis deelt met anderen. Of heb jij een bedrijf en wil je graag een artikel over jouw bedrijf meer onder de aandacht brengen? Wat jouw reden om te schrijven ook is, bij Besteinformatie.nl ben je dan aan het juiste adres. Wij bieden je een plek om eenvoudig je teksten te publiceren en onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Een artikel plaatsen op Besteinformatie? Wij leggen je duidelijk uit hoe je dit zo succesvol mogelijk kunt doen.

Hoe start je met een artikel schrijven

Het schrijven van een goed artikel begint altijd met een goed idee. Bedenk waar je over wil schrijven en wat je precies over wil brengen aan je publiek. Maak een lijstje met punten die je zeker in je artikel wil behandelen. Het is ook goed om informatie over je onderwerp bij de hand te hebben. Een artikel moet namelijk geen onjuistheden bevatten, want dan kan het zomaar zijn dat je straks verkeerde dingen overbrengt aan je publiek. De voorbereiding is dan ook een heel belangrijk aspect van het schrijven van een artikel. Na een goede voorbereiding schrijft het uiteindelijke artikel zich bijna zelf!

Tips voor het schrijven van je artikel

Goed, de voorbereiding is achter de rug, het is nu tijd om te gaan schrijven. Let er bij het schrijven goed op dat je voor ogen hebt voor wie je het artikel schrijft. Als je een jonge doelgroep hebt, dan hoef je ze geen U te noemen. Een serieuzere, oudere doelgroep zal er misschien minder op zitten te wachten getutoyeerd te worden. Het is ook heel belangrijk dat je duidelijke, heldere zinnen schrijft. Maak geen lastige constructies in je zinnen, houd het zo kort en bondig mogelijk. Dit bevordert sowieso ook de leesbaarheid van je tekst. Lees af en toe eens terug wat je hebt geschreven, om zo te voorkomen dat je dingen herhaalt. En mocht je onverhoopt een spel- of stijlfout tegenkomen, verwijder deze dan direct. De geloofwaardigheid van je tekst heeft er onder te leiden als hier fouten in staan.

De leesbaarheid van je artikel

We hebben het hiervoor al even gehad over de leesbaarheid van je artikel. Dit is een aspect dat niet onderschat mag worden. Als je lezers je tekst niet prettig vinden om te lezen, dan zullen ze het opgeven voordat ze deze helemaal uit hebben. Zorg ervoor dat je de tekst zo bondig mogelijk houdt. Mensen zitten er niet op te wachten ellenlange teksten door te moeten ploeteren. Bevorder de leesbaarheid van je tekst verder door deze zo actief mogelijk te schrijven. Schrijf in de tegenwoordige tijd en spreek je lezer direct aan. Zo hebben ze echt het idee dat jij deze tekst speciaal voor hen hebt geschreven. En we herhalen het gewoon nog een keer: let op die spel- en stijlfouten. Teveel foutjes op dit gebied zijn namelijk funest voor je reputatie als betrouwbare bron van informatie!

Gebruik Yoast voor je artikel SEO

Klaar met een artikel schrijven? Dan wil je nu waarschijnlijk dit artikel plaatsen op deze website. Maar wacht nog heel even. Het is fantastisch dat je tekst nu klaar is, maar is deze helemaal geoptimaliseerd voor SEO? Mensen willen jouw tekst heel graag lezen, maar dan moeten ze hem wel eerst kunnen vinden! Gelukkig is daar een hele handige tool voor.

Met Yoast kun je jouw tekst laten analyseren, om te zien of je alle SEO trucjes wel goed hebt toegepast. Daarbij geeft Yoast je ook tips over hoe je jouw tekst kunt verbeteren, om ervoor te zorgen dat Google deze nog makkelijker kan vinden. Yoast maakt gebruik van een lijstje met factoren die helpen bij een betere vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Jouw tekst wordt helemaal nagelopen om te zien of er aan deze factoren wordt voldaan. Als je Yoast op je tekst hebt losgelaten heb je een artikel dat klaar is om met de wereld gedeeld te worden!

Je artikel plaatsen op Beste Informatie?

Met Besteinformatie.nl kun jij een artikel schrijven en dit heel eenvoudig delen met anderen. Nu jouw artikel klaar is, is dan ook het moment aangebroken om je tekst online te gaan zetten. Een artikel plaatsen is op deze website heel eenvoudig. Zorg er hierbij voor dat je bent ingelogd op je account. Geef op wat voor kop je boven je artikel wil hebben staan en laat de rest van de tekst inlopen in het tekstvak. Nog even aangeven voor welke categorie jouw tekst bedoeld is en het uploaden van de tekst kan beginnen. De redactie checkt jouw artikel nu nog wel even om te zien of het helemaal voldoet aan de eisen die wij aan onze content stellen. Als dit het geval is zorgen wij ervoor dat jouw artikel online komt te staan. Je kunt het nu gaan delen met vrienden, familie, andere contacten en de rest van de wereld!