Overtuig je doelgroep met een animatievideo

Uitleg animatie
De animatievideo en jou doelgroep. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten films, series en video’s online beschikbaar. Video’s zijn in. Netflix, YouTube, noem maar op. Iedereen kent het wel Steeds vaker worden hier ook video’s met uitleganimatie opgenomen. Dit zijn vaak video’s tussen 30 en 40 seconden vol pratende animaties die een verhaal vertellen. Een korte video, die mensen snel online kunnen bekijken waar en wanneer ze maar willen. Het lezen van lange teksten is niet altijd tijdrovend, dus deze video’s bieden een leuke oplossing. Een uitleganimatie laten maken is een leuke manier van verhalen vertellen.

Uitleg animaties en bedrijven

Bedrijven gebruiken deze video’s vaak om een boodschap gemakkelijk en overtuigend te maken. Spreken voor een groep en mensen overtuigen met je verhaal is vaak moeilijk. Iedereen doet dit anders, dit kan leiden tot een onduidelijke branding en verhaal achter uw product en/of dienst. Iets wat u natuurlijk niet wilt. U wilt altijd een duidelijk beeld hebben van wat u als bedrijf wilt overbrengen. Bij het gebruik van uitlegende animaties in een video is de boodschap altijd duidelijk en altijd hetzelfde. Het maakt niet meer uit wie er presenteert of wanneer uw website wordt bekeken.

Praktijkgebruik van een animatievideo

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van animaties. Zij ontwerpen persoonlijke animaties op maat van uw idee en/of bedrijf. We kijken eerst naar het verhaal dat je in de video in kaart wilt brengen, dit wordt vertaald in een animatie en vervolgens is dit ontworpen. Daarna wordt de animatie in een mooie korte video geplaatst. Deze kunnen dan op uw website geplaatst worden of gebruikt worden als presentatietool en bekeken worden door de relevante doelgroep.

Boek resultaat

Zoals reeds uitgelegd worden video’s vaak online bekeken. Door gebruik te maken van uitlegende animatievideo’s wordt uw boodschap direct overgebracht naar de doelgroep en bent u eerder een klantgerichter bedrijf.