De invloed van muziek

Muziek is niet meer weg te denken. We kennen al de grote invloed van muziek op films. Een hoger tempo voor een spannender of vrolijk scenario, een lager tempo muziek voor een droevige scene. Maar ook in ons dagelijkse leven is muziek niet weg te denken, wij Nederlanders houden wel van een lekker muziekje. Je pakt al heel snel je oortjes of koptelefoon om even een lekker muziekje op te zetten. Een plek waar je dit vaak ziet is in de trein. Meer dan de helft van de mensen zijn daar uitgerust met oortjes of een koptelefoon. Het is ook niet zo vreemd als je een uur moet reizen.

Maar vaak is het maar de vraag wat er dit keer geluisterd gaat worden. Wanneer je in de trein zit ben je erg afhankelijk van je mobiele telefoon. Ik kan uit ervaring spreken dat het veel werk is zelf muziek nummer voor muziek nummer op je mobiel te moeten zetten. Het is onmogelijk om altijd alles gelijk weer toe te voegen aan je lijst van muziek bestanden. Gelijk zijn hier tegenwoord zat van andere methodes ontwikkeld om de leukste muziek overal te kunnen luisteren.

Tegenwoordig zijn de internet radio en Spotify erg populair. Radio luisteren is namelijk voor de persoon die even helemaal niks meer wilt doen. Je gaat op de bank zitten en hoeft nergens meer aan te komen, laat het online radiostation maar lekker zijn werk doen. Bij Spotify moet de gebruiker  net wat meer moeite doen. Je moet namelijk zelf de leuke artiest of afspeellijst uitzoeken die je dit keer weer wilt luisteren.

Wel maakt Spotify het mogelijk andere hun afspeellijsten te beluisteren. Dit maakt het weer mogelijk om de nieuwe of favoriete muziek van je vrienden en familie te ontdekken. Ook maakt Spotify het makkelijk te wisselen tussen artiesten en nummers en het opzoeken van nieuwe artiesten en hun nummers.