Tips voor het aanschaffen van een piano

Of je nu een piano gaat aanschaffen wanneer je ervaren pianist bent, of nog nooit eerder een piano hebt bespeeld. Er zijn altijd dingen waar je goed op moet letten voordat je over gaat tot de daadwerkelijke aanschaf. Piano’s zijn niet goedkoop en het is daarom belangrijk dat je weet of je de juiste aankoop hebt gedaan of niet. Hieronder zijn een aantal belangrijke tips voor het aanschaffen van een piano voor je op een rijtje gezet om de koop makkelijker te maken.

Tip 1: Het type piano bepalen

Zoek vooraf goed uit wat voor type piano je naar op zoek bent. Er zijn namelijk verschillende types die je kunt aanschaffen. Zo zult je moeten beslissen of je gaat voor een akoestische of een elektrische piano. Een elektrische piano is ideaal voor het opnemen van je muziekspel en neemt minder ruimte in beslag dan een akoestische piano. Echter zijn de klanken van een akoestische piano mooier en zien deze er vaak ook mooier uit.

Tip 2: Het aanschaffen van een tweedehandse piano?

Piano’s zijn vaak erg duur en daarom worden ze door veel mensen tweedehands aangeschaft. Echter is het hier erg belangrijk om een aantal dingen te weten voordat je over gaat tot koop. Je kunt je bij een tweedehands aankoop niet nog door een ervaren verkoper laten adviseren, dus erg belangrijk is om vooraf alles te weten te komen over het type piano die je op het oog hebt. Ook belangrijk is om de piano voor de koop eerst te bespelen en na te kijken. Op deze manier weet je of de klanken nog goed zijn en hoe de staat is van de piano.

Tip 3: Welk merk moet er aangeschaft worden?

Er zijn verschillende soorten piano merken op de markt waar je als toekomstig piano eigenaar uit kunt kiezen. Het is erg belangrijk om voor jezelf te weten hoeveel geld je uit wilt geven aan de piano. In de exclusievere prijsklasse is het merk Steinway & Sons erg populair. Vele bekende artiesten als Elton John zijn groot geworden met het spelen op een piano van dit merk. Echter is deze piano voor weinig mensen weggelegd vanwege de hoge prijs. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare merk dan Steinway & Sons, dan is Yamaha een goed alternatief. Yamaha is een erg bekend merk met betaalbare en betaalbare muziekinstrumenten. Een Yamaha is een zeer goed alternatief voor een steinway piano wanneer u niet zoveel geld in uw portemonnee heeft.