Animatie laten maken

Animatie laten maken
Animaties zijn eigenlijk gewoon illusies. Doordat er verschillende beelden heel erg snel achter elkaar worden afgespeeld, ontstaat er een illusie van beweging. Deze beelden, ook wel frames genoemd, worden zo snel achter elkaar afgespeeld met minuscule veranderingen zodat dit door het menselijk oog niet opvalt. Hoe meer frames per seconde, hoe vloeiender de animatie zal zijn.

Animatiefilms

Tegenwoordig kunnen er oogstrelende en superrealistische animaties worden ontwikkeld. Denk maar een aan Pixar, deze films zijn simpelweg prachtig. Er gaat natuurlijk wel onwijs veel tijd en moeite in zo een film zitten, wat het erg prijzig maakt. Maar het eindresultaat is vaak indrukwekkend! Toch is het ook mogelijk om op kleinere schaal animaties te laten maken. Bijvoorbeeld voor uw eigen bedrijf of een webshop. Het gaat dan alsnog om flinke investeringen, maar een animatie voor zakelijk gebruik kan u veel voordelen geven.

De Zoötroop

De animatietechniek stamt af van de zoötroop, misschien heb je deze wel ooit een in een film gezien. Het is een rechtopstaande cilinder met rondom een hoop sleuven. Wanneer deze cilinder rond wordt gedraaid, kun je door deze sleuven de plaatjes zien die aan de binnenkant zitten. Doordat het snel wordt rondgedraaid, lijkt het alsof de plaatjes in elkaar overvloeien. Zo ontstaat er dus een simpele illusie van bewegend beeld. Tegenwoordig wordt dit allemaal digitaal gerealiseerd.

Animatie laten maken

Neem nu als voorbeeld online marketing. Een online marketeer weet precies wat dit inhoudt en zal dit graag aan anderen vertellen. Maar sommige vaktermen die voor de specialist vanzelfsprekend zijn, worden niet door iedereen begrepen. Dit uitleggen kan daarnaast ook veel tijd kosten. Een simpele animatie kan complexe onderwerpen simpel uitleggen door gebruik te maken van relevante beelden. En mensen kijken nu eenmaal liever een video, dan dat ze naar iemand moeten luisteren of een lap tekst moeten lezen. Dus moet je vaak iets uitleggen? Denk er dan eens aan om een animatie te laten maken.