Een digitale piano of een akoestische piano kopen?

Piano kopen
Ben je van plan om een piano kopen werkelijkheid te maken, maar weet je nog niet zo goed of je voor een akoestische piano moet gaan of een digitale piano? Dan hoop ik dat ik je met deze blog meer duidelijkheid kan geven omtrent het kopen van een piano. Dit doe ik door een aantal voordelen en nadelen op een rijtje te zetten.

Een piano kopen, een echte belevenis

Allereerst meer over de akoestische piano kopen. Met een akoestische piano kopen krijg je natuurlijk het echte effect van een piano. De samenklank van ongeveer 220 snaren en het mechaniek en heel het proces wat daar bij komt kijken zorgen voor deze belevenis. Een ander groot voordeel van een akoestische piano is dat de piano heel erg lang mee gaat. Een goede akoestische piano kan zelfs een leeftijd van 100 jaar bereiken! Verder staat een akoestisch piano ook prachtig in het interieur. Het is namelijk wel echt een plaatje en zal zeker opvallen!

Tot slot is het ook goed om te weten dat een muziekdocent je sneller een akoestische piano aan zou raden dan een digitale piano en dat is natuurlijk niet voor niets! Maar wat zijn de nadelen nou eigenlijk? Allereerst is een akoestische piano wel prijzig. Zo betaal je tussen de 3000 en 1000 euro voor een goede akoestische piano. Daarnaast moet de piano ook gestemd worden, zodat het geluid van de piano altijd even prachtig klinkt.

Een digitale piano en het aanpasbare volume

En dan over naar een digitale piano kopen. Een belangrijk voordeel van een digitale piano is dat het goedkoper is. Voor ongeveer 2500 euro heb je een goede digitale piano. Daarnaast kun je met zo’n piano ook een hoofdtelefoon opzetten en is het volume aanpasbaar. Ideaal voor als je onderburen hebt. Tot slot is een digitale piano goed te verplaatsen en mobieler dan een akoestische piano. De nadelen zijn als volgt: een digitale verliest snel zijn waarde, gaat ongeveer 10 jaar mee (wat veel minder is dan een akoestische piano!) en de klank zal nooit de klant van een akoestische piano overtreffen.

Tweedehandse akoestische piano’s bij Emile van Leenen Piano’s

Wanneer je veel waarde hecht aan de klank van een piano, komt een akoestische piano wel beter uit de test. Ben je er al uit en wil je een akoestische piano kopen? Ga dan zeker eens naar Emile van Leenen Piano’s. Dit is een pianowinkel waar je terecht kunt voor verschillende piano’s. Vind je een nieuwe akoestische piano toch te duur? Bekijk dan ook zeker het aanbod tweedehandse piano’s. Ook deze piano’s zijn van goede kwaliteit en gaan nog jaren mee!