Zo fohn je de achterkant van je hoofd als een pro

Een vrouw met korter haar, die het haar op de achterkant van haar hoofd aan het föhnen is.

Heb je ooit moeite gehad om de achterkant van je hoofd te föhnen? Het kan lastig zijn om je haar goed te drogen en te stylen als je niet kunt zien wat je doet. Maar maak je geen zorgen, want er zijn een paar tips en trucs die je kunt gebruiken om de achterkant van je hoofd te föhnen als een pro. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet in vier eenvoudige stappen. Als je deze stappen volgt, kun je zelf thuis een professioneel resultaat bereiken. Je haar zal er glad, glanzend en gezond uitzien.

Stap 1: Kam je haar goed door

Voordat je begint met föhnen, is het belangrijk om je haar goed door te kammen. Dit helpt om klitten en knopen te verwijderen en om je haar gelijkmatig te verdelen. Gebruik een grove kam of een borstel met wijde tanden om je haar voorzichtig te ontwarren. Begin bij de punten en werk langzaam naar de wortels toe. Kam ook de achterkant van je hoofd goed door, zodat je haar niet in plukken gaat zitten. Door je haar goed door te kammen, maak je het makkelijker om te föhnen en voorkom je dat je haar gaat pluizen of beschadigen. Het is ook een goede manier om je hoofdhuid te masseren en de bloedcirculatie te stimuleren.

Stap 2: Gebruik een hittebeschermer

Een hittebeschermer is een product dat je haar beschermt tegen de schade die hitte kan veroorzaken. Het vormt een laagje over je haar dat voorkomt dat het uitdroogt, breekt of pluist. Je kunt een hittebeschermer kopen in de vorm van een spray, een crème of een serum. Breng het aan op je handdoekdroge haar, vooral op de lengtes en de punten. Vergeet niet om ook de achterkant van je hoofd in te sprayen of in te smeren. Een hittebeschermer is essentieel als je je haar wilt föhnen, want het bespaart je veel tijd en moeite achteraf. Het zorgt ervoor dat je haar er gezond en glanzend uitziet, en dat het langer in model blijft.

Stap 3: Verdeel je haar in secties

Om de achterkant van je hoofd goed te kunnen föhnen, is het handig om je haar in secties te verdelen. Zo kun je elk stukje haar apart drogen en stylen, zonder dat het in de war raakt. Gebruik klemmen of elastiekjes om je haar op te steken in drie of vier secties: de bovenkant, de zijkanten en de onderkant. Begin met het losmaken van de onderste sectie en laat de rest van je haar opgestoken. Door je haar in secties te verdelen, kun je beter zien wat je doet en meer controle hebben over het resultaat. Je kunt ook makkelijker bij de achterkant van je hoofd komen en ervoor zorgen dat alle plukken even droog zijn.

Stap 4: Föhn je haar met een ronde borstel

Nu ben je klaar om te beginnen met föhnen. Gebruik een ronde borstel om je haar glad en glanzend te maken. Houd de föhn in je dominante hand en de borstel in je andere hand. Plaats de borstel onder een pluk haar bij de wortels en trek hem naar beneden terwijl je de föhn erboven houdt. Beweeg de borstel en de föhn samen naar beneden tot het einde van de pluk. Herhaal dit met elke pluk haar in de onderste sectie.

Om de achterkant van je hoofd te föhnen, moet je soms een beetje draaien en buigen. Je kunt ook een spiegel gebruiken om te zien wat je doet, of iemand vragen om je te helpen. Zorg ervoor dat je elke pluk haar helemaal droogt voordat je naar de volgende gaat. Als de onderste sectie klaar is, maak dan de volgende sectie los en föhn die op dezelfde manier. Ga zo door tot al je haar droog is.

Door een ronde borstel te gebruiken, kun je meer volume en glans aan je haar geven. Je kunt ook verschillende effecten creëren door de borstel naar binnen of naar buiten te draaien aan het einde van elke pluk. Zo kun je bijvoorbeeld krullen of slag maken met een föhn.

Conclusie

De achterkant van je hoofd föhnen hoeft niet moeilijk te zijn als je deze vier stappen volgt:

  • Kam je haar goed door
  • Gebruik een hittebeschermer
  • Verdeel je haar in secties
  • Föhn je haar met een ronde borstel

Zo kun je zelf thuis een professioneel resultaat bereiken. Je haar zal er glad, glanzend en gezond uitzien. Probeer het eens uit en laat ons weten hoe het ging!

Plaats een reactie