Welk kapsel past bij mijn gezicht? Een gids voor mannen

Kapsel bij vorm gezicht voor mannen.

Je wilt een nieuw kapsel. Maar je weet niet wat je wilt. Hoe kies je een kapsel dat goed bij je gezicht past? Dat is niet zo moeilijk. Je moet eerst weten welke vorm je gezicht heeft. Er zijn verschillende vormen van gezichten, zoals rond, ovaal, vierkant of hartvormig. Elke vorm heeft kapsels die er goed bij passen en kapsels die er minder goed bij passen.

De verschillende vormen van gezichten bij mannen

Een rond gezicht is bijna even breed als lang. Je hebt geen scherpe hoeken in je gezicht. Je hebt ronde wangen en een ronde kin. Bij een rond gezicht kun je beter kiezen voor een kapsel dat je gezicht langer maakt. Dat kan met lang haar of met kort haar dat omhoog staat. Je kunt ook een scheiding aan de zijkant maken of een lok over je voorhoofd laten vallen. Je kunt beter geen kapsel nemen dat heel kort of heel plat is. Dat maakt je gezicht nog ronder.

Een ovaal gezicht is langer dan breed. Je hebt hoge jukbeenderen en een smalle kin. Bij een ovaal gezicht kun je veel kapsels hebben. Je kunt lang of kort haar hebben, steil of krullend haar, een pony of geen pony. Het maakt niet veel uit. Je kunt wel beter geen kapsel nemen dat je gezicht bedekt of te veel volume heeft aan de zijkanten. Dat maakt je gezicht smaller.

Een vierkant gezicht is even breed als lang. Je hebt een brede kaaklijn en een recht voorhoofd. Bij een vierkant gezicht kun je beter kiezen voor een kapsel dat je gezicht zachter maakt. Dat kan met lang haar of met kort haar dat rond is geknipt. Je kunt ook een pony nemen die schuin over je voorhoofd valt of krullen maken in je haar. Je kunt beter geen kapsel nemen dat heel strak of heel recht is. Dat maakt je gezicht nog hoekiger.

Een hartvormig gezicht is breder bij de slapen en smaller bij de kin. Je hebt een hoog voorhoofd en een puntige kin. Bij een hartvormig gezicht kun je beter kiezen voor een kapsel dat je voorhoofd bedekt en volume geeft aan de onderkant van je gezicht. Dat kan met lang haar of met kort haar dat naar buiten staat. Je kunt ook een pony nemen die recht of schuin over je voorhoofd valt of laagjes knippen in je haar. Je kunt beter geen kapsel nemen dat heel kort of heel hoog is. Dat maakt je voorhoofd nog breder en je kin nog smaller.

Mijn advies

Als je weet welke vorm je gezicht heeft, kun je op zoek gaan naar een kapsel dat bij jou past. Je kunt op internet kijken naar foto’s van mensen met dezelfde vorm als jij. Je kunt ook naar beroemdheden kijken die jouw vorm hebben en zien hoe zij hun haar dragen. Als je een foto hebt gevonden die je leuk vindt, kun je die meenemen naar de kapper en vragen of hij of zij dat kan knippen.

De kapper weet ook veel van kapsels en kan je advies geven over wat goed bij jou staat. Ook kan hij rekening houden met andere dingen, zoals de kleur en de dikte van je haar, de vorm van je neus en oren, en wat jij zelf mooi vindt. De kapper wil dat jij blij bent met je nieuwe kapsel.

Een nieuw kapsel kan veel doen voor je uiterlijk en hoe jij je voelt. Een goed kapsel geeft je een goed gevoel, en dat is weer goed voor je gezondheid. Het is leuk om af en toe iets anders te proberen met je haar. Maar het is ook belangrijk dat jij je goed voelt bij jouw kapsel en dat het past bij wie jij bent.

Plaats een reactie