Vijf handige tips voor kiezen van een plus size trouwjurk

Het kiezen van een bruidsjurk als je een maatje meer hebt kan lastig zijn, omdat je dan jezelf gaat vergelijken met ‘’het ideale plaatje’’. In je hoofd heb je toch een beeld dat je er perfect uit wil zien en alles wat je niet aanstaat zoveel mogelijk wil wegwerken. Maar je hoeft helemaal niet slank te zijn om mooi te zijn in een trouwjurk. De juiste jurk zal ervoor zorgen dat jouw rondingen soms afgevlakt worden of juist versterkt worden. Hierdoor is er voor elke maat een goede trouwjurk op maat te vinden.

1. Vraag vooraf naar het aanbod

Als je aankomt bij een bruidsmodezaak dan wil je eigenlijk onmiddellijk naar binnen lopen en zoveel mogelijk jurken gaan passen. Je hebt namelijk je beste familie en vrienden meegenomen en wil graag gezellig met elkaar rondkijken naar kanshebbers. Daarna het pashokje inlopen en dan een voor een passen. Op zoek naar dé jurk die jou en jouw gezelschap versteld doet staan. Maar het zou toch jammer zijn als de winkel de jurken in jouw maat niet hebben. Neem daarom altijd even van te voren contact op zodat je dit voorkomt! Voor een plus size trouwjurk in Hilversum en omstreken kun je hier kijken.

2. Alleen jurk in jouw maat passen

Het is verstandig om alleen een jurk te kopen, die je ook echt aan gehad hebt. Koop je een jurk die je mooi vindt in een kleinere maat voor jezelf in een grotere maat dan kan dit namelijk slecht uitvallen. Ga daarna ook niet teveel letten op de maat en vertrouw op het advies dat je krijgt van de bruids- specialisten. Dit komt doordat de maten van doorgaanse kleding nogal verschillen met de maten van trouwjurken.

3. Kies de juiste lingerie voor het aanpassen

Felle kleuren kunnen doorschijnen bij bepaalde jurken als de stof niet erg dik is. Daarom is het aan te bevelen om lingerie te dragen dat wit of lichtroze is. Ook zul je even eraan moeten denken om een strapless bh te kopen als je jouw jurk ook strapless wil.

4. Vraag om advies van de coupeuse(s)

Zij kan de jurk aanpassen zodat de jurk nog beter bij jou past. De kledingmaker heeft vaak veel verstand van ontwerpen en kan daardoor slimme aanpassingen maken.

5. Kies de jurk die jij mooi vindt

De keuze kan lastig zijn, maar toch is vaak de keuze snel gemaakt. Er zit vast een jurk bij die iets heeft wat de anderen niet hebben. Pas de jurk voor de zekerheid eventueel nog een keer en dan weet je het. Droom je van een andere kleur dan wit dan moet je dit gewoon een keer aantrekken, want een mooie kleur (bijvoorbeeld jouw favoriete kleur) maakt jouw jurk persoonlijk.