Trendy enkellaarsjes, een schoen die je het hele jaar door kunt dragen

Deze korte laarsjes zijn niet meer weg te denken in de modewereld. Ieder seizoen heeft zijn eigen nieuwe trends en modellen. 2014 is het jaar van de cut out boots, Chelsea boots en peeptoe enkellaarsjes. Je ontdekt dus een grote verscheidenheid aan modellen en type laarsjes. Ook het kleurgebruik wisselt ieder jaar, zo heeft ieder seizoen vaak zijn eigen trendkleuren en bijpassende details. Het voordeel van de enkellaarsjes is dat ze zowel in de zomer als de winter gedragen kunnen worden. In de winter combineer je een enkellaarsjes bijvoorbeeld met een stoere jeans en in de zomer met een mooie legging. Enkellaarsjes zijn dus zeker niet saai en ieder jaar erg populair. De drie bovenstaande trend modellen worden in dit artikel verder uitgelicht.

Klassieke Chelsea boots
De Chelsea boots kennen een lange geschiedenis. Deze korte laarsjes werden halverwege de 18e eeuw al gedragen tijdens het paardrijden. In de jaren ’60 braken ze pas echt door als fashion items. Dit is tot stand gekomen in de Londense mod-scene. Mode bewuste jongeren combineerde de Chelsea boot met nette kleding. In 2014 richten de collecties zich voornamelijk op vrouwen. Denk aan merken als Online Shoes, Bullboxer, Monshoe en La Strada. Door de grote inkepingen van elastiek aan beide zijden stap je er erg gemakkelijk in. Veel gebruikte kleuren dit seizoen zijn beige, wit en zwart. Ook kom je trendy animal prints tegen in de hedendaagse ontwerpen.

Trendy cut out boots
Net als de chelsea boots beschikken de cut out boots ook over inkepingen in de schacht. Deze inkepingen worden echter bij elkaar gehouden door mooie riempjes en gespen. Dit geeft de enkellaarsjes een stoere uitstraling. Denk aan bekende merken als Bronx, La Strada, Poelman en Post Xchange. Combineer deze stoere cut out boots bijvoorbeeld met een skinny jeans of een mooie legging. Veel modellen zijn zwart, maar ook bruine en beige varianten kom je tegen in de nieuwe collecties. Ook zijn er verschillende hak hoogtes te ontdekken, van een klein blok hakje tot een stiletto.

Elegante peeptoe enkellaarsjes
Deze zomerse enkellaarsjes, hebben zoals de naam al duidelijk maakt, een open teen. Een ideaal zomer schoentje voor naar bijvoorbeeld het werk dus. Deze elegante peeptoes beschikken over een hoge hak, blok hak of een stiletto. Voor trendy modellen kun je bijvoorbeeld terecht bij Blink en Bronx. Veel gebruikte kleuren zijn zwart, beige en bruin.