Tips voor de zoektocht naar je droom trouwjurk

Trouwjurk
Ben je verloofd? Van harte gefeliciteerd! Bij de zoektocht naar je droom trouwjurk bij Bruidshuis Dokter-de Graaf is het goed om rekening te houden met een aantal onderdelen. Ontdek ze hier!

Pas de jurk aan op je persoonlijkheid

Het is belangrijk dat je tijdens je bruiloft niet ‘verkleed’ bent. Wanneer je namelijk in een trouwjurk trouwt die helemaal niet bij je past, zal dit voor iedereen een apart beeld scheppen. Koop nooit een trouwjurk die helemaal in is, als dit jou niet staat. Je kunt in dat geval beter kiezen voor een jurk die niet helemaal hip en happening is, maar wel goed bij je past.

Kies van tevoren al je stijl

Bedenk van tevoren al goed welke stijl het beste bij jou past. Onderstaand vind je de verschillende stijlen kort uitgelegd:
Klassiek: Als je klassiek bent, dan ga je vaak voor het traditionele. Iets wat altijd mooi blijft. Deze jurken zijn eenvoudig, maar vaak erg elegant. Vaak gaat dit type bruid voor een boothals, draagt zij klassieke sieraden en draagt een sluier.
Romantisch: Romantische bruidsmode is zacht en eenvoudig. Vaak bestaan deze jurken deels uit tule of chiffon en zitten er bloemige details op de jurk gevestigd.

Boho: Ga je trouwen op het strand? Dan is een boho jurk erg gaaf! Aan deze bruidsmode wordt een soort hippiestijl gegeven. De jurk wordt afgestyld met verschillende natuurlijke accessoires.
Vintage: Hou je van Victoriaanse jurken? Dan ben je een vintage bruid! Deze bruidsmode bestaat uit de meest unieke stoffen. Deze stoffen geven een vintage look.
Modern: De moderne bruid geeft deze bruidsmode een moderne look. Ze is gedurfd en wil asymmetrische aspecten terugzien in haar jurk. Vaak gaat deze soort bruid voor een korte jurk of een stukje bloot aan haar jurk.

Kies de juiste stof

Bedenk goed uit welke stof je wilt dat je bruidsjurk bestaat. Er zijn veel verschillende stoffen te verkrijgen. Misschien heb je een trouwjurk gevonden die je erg mooi vindt, maar spreekt de stof je niet helemaal aan. In dat geval kun je een trouwjurk op maat laten maken. Veel bruiden denken hier niet aan, omdat ze denken dat dit duurder is. Het hoeft echter niet duurder te zijn. Als je liever geen handgemaakte jurk wilt, kun je ook een jurk uit een bruidsmodezaak kiezen en deze vervolgens laten vermaken.

Kies de juiste kleur

Let op! Het kan zijn dat een bepaalde kleur je minder mooi staat. Het is daarom erg belangrijk om goed naar je huidskleur te kijken en hier vervolgens een jurk op af te stemmen. Onderzoek de verschillende kleuren wit en ontdek welke kleur jou het beste staat.

Kies het juiste model

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar je lichaam. Welk figuur heb je? Stem het model van je trouwjurk hierop af. Het kan zijn dat je al heel lang een trouwjurk in gedachten hebt, maar dat deze je uiteindelijk niet staat. Dit betekent passen, passen, passen.