Schoenencollectie opruimen en sorteren op seizoen

Afgelopen weekend was het weer zo ver, mijn schoenencollectie moesten weer eens nodig opgeruimd worden. Het is al een hele tijd geleden dat dit ik dit had gedaan dus het werd weer eens tijd. Mijn schoenen berg ik op in de “berging” van het huis. Met opbergen bedoel ik eigenlijk dat ik het grote deel van de schoenen laat rondslingeren op en om de schoenen. En het andere deel dat op dit moment nog niet kan worden gedragen in een ladekast.

Weg met de oude schoenencollectie

Afgelopen week is bij ons de berging opgeknapt en zijn er een hoop dingen veranderd. Zo is er besloten dat de schoenenrekken weg gingen en dat de huidige schoenencollectie verdeeld werden over drie kasten. Op die manier zijn de schoenen uit het zicht en oogt het allemaal een stuk netter. Voor mij was dit dus het uitgewezen moment om eens al mijn schoenen te voorschijn te halen. En na te lopen wat weg mag en wat vervolgens netjes opgeborgen kon worden in de schoenenkast.

De overgebleven schoenen sorteren op seizoen

Zoals ik al zei was het al weer een lange tijd geleden dat ik mijn schoenen collectie had opgeruimd. Ik ben namelijk het persoon dat niet snel schoenen weggooit. Namelijk omdat ik altijd denk dat ze nog wel ergens van pas komen. Zelfs de kapotte schoenen bewaarde ik voor het geval dat ik misschien wel moest gaan klussen of iets dergelijks. Tijdens mijn opruimsessie heb ik even goed nagedacht. En toen kwam ik toch wel tot de conclusie dat ik niet altijd alles maar kan bewaren. En heb ik de echte kapotte schoenen die niet meer mooi waren weggegooid.

Daarna heb ik de kast ingedeeld en heb ik groepen van schoenen gemaakt. Zo staan nu bijvoorbeeld alle “winterschoenen” bij elkaar, alle sneakers bij elkaar en alle zomerschoenen zoals slippers, sandalen en open schoenen. Op deze manier heb ik nu een duidelijk overzicht op mijn schoenencollectie.  En daarom kan ik het paar schoenen dat ik nodig heb gemakkelijk terug vinden. De schoenen die ik al een lange tijd niet meer had gedragen, maar nog wel steeds in goede staat waren heb ik in een aparte kast opgeborgen.