Schoenen in de schijnwerpers bij catwalk shows

Vrijwel alle bekende grote merken brengen ieder jaar meerdere collecties uit. Deze collecties worden natuurlijk niet onopgemerkt gehouden. De merken worden meerdere malen geshowt op de welbekende catwalks. Één van de meest bekende catwalks die er bestaat zijn die van de fashion weeks. De fashion weeks is een fashion evenement dat meerdere dagen duurt. Het evenement vind tweemaal per jaar in meerdere steden over de wereld plaats. In deze weken laten alle bekende modemerken de lente/zomer collecties en de herfst/winter collecties zien.

Catwalk shows

De modemerken maken tijdens deze grote evenementen gebruik van de aandacht. En laten tijdens deze catwalk shows ook veel aparte creaties zien. Het gezegde tijdens deze weken lijkt dan ook wel te luiden: alles kan en alles mag, niets is te gek. Naast de meest gekke kleding creaties die de modellen op de catwalk showen wordt er op het gebiedt van schoenen ook alles uit de kast gehaald.

Niets is te gek als het gaat om de schoenen die gedragen worden op de catwalk. Voor de toeschouwers is het altijd een hele ervaring. Dit geldt ook voor de modellen, maar dan op een andere manier. Hoe geweldig en gek de schoenen er ook uit mogen zien voor de toeschouwers, is het voor de modellen voornamelijk afzien. Wanneer designers iets geks willen creëren dan gaan ze ook helemaal los. En dan komen ze met de meest rare en bijzondere creaties. In vele gevallen lopen deze schoenen niet comfortabel en zijn ze eigenlijk ook alleen bedoeld voor op de catwalk en niet in het echte leven. Zo is het altijd een grote trend om de meest aparte en zo hoog mogelijke schoen te creëren.

Zo zijn er bijvoorbeeld schoenen gecreëerd waarbij de hak een vorm van een poedel heeft of zijn er zelfs schoenen gecreëerd waarbij het wel lijkt alsof je op hakken loopt, maar er geen daadwerkelijke hak te vinden is. Voor modellen is het in ieder geval een hele opgave om op deze schoenen te lopen en er komen regelmatig enige struikelpartijen voor tijdens deze shows.