Meindl Schoenen kopen

Naast het dragen van kleding is ook het dragen van schoeisel een van de meest essentiële basisbehoeften van de mens. Deze schoenen kunnen echter heel wat verschillende functies hebben: elegante schoenen voor feestjes, comfortabele schoenen voor op het werk,laarzen voor als het slecht weer is, enz. Maar schoenen kennen ook belangrijke toepassingen bij het beoefenen van sporten of bij het uitoefenen van activiteiten in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandelen. Bij wandelaars zie je heel vaak dat ze degelijke kledij dragen dewelke is aangepast aan de omstandigheden zoals o.a. het weer. Maar die kledij is niet alles, ook de schoenen zijn van ongekend belang.

Het is enorm belangrijk om degelijk schoeisel te dragen wanneer je de natuur in trekt. En daar weten ze bij Meindl alles over. Dit merk levert kwaliteitsschoenen voor iedereen. Het gamma van Meindl omvat o.a. wandelschoenen en laarzen voor dames.

Duitse kwaliteitsschoenen

In Duitsland waren er vroeger heel wat steden waar er een heleboel productieplaatsen voor schoenen waren gevestigd. Vandaag de dag, echter, is Meindl bijvoorbeeld één van de enige producenten van laarzen die hier nog van overblijft. Bij Meindl, in Beieren, werken zo’n 200 mensen die instaan voor de productie van schoeisel van de allerhoogste kwaliteit. Meindl is reeds 300 jaar gekend als schoenmaker en er wordt sterk vastgehouden aan de traditie van het handgemaakte schoeisel. De productiemethodes gaan mee met hun tijd, maar houden wel vast aan de tradities. De schoenmakers hebben niet alleen ervaring met het vak maar ook met de materialen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Meindl zet niet in op massaproductie. Neen, er wordt ingezet op innovatie, flexibele productie en een goed inzicht in de eisen en noden van de markt. Op die manier kunnen de producten op een doordachte manier vervaardigd worden en voldoen aan de wensen van de klanten. Het is belangrijk dat mensen kunnen vertrouwen op de kwaliteit van hun schoenen, zeker wanneer men de bergen intrekt zoals bij activiteiten als nordic walking.

Er worden jaarlijks zo’n 1 000 000 paar Meindl schoenen verkocht en geleverd aan heel wat outdoor markten wereldwijd.