Koffers vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar een leuke of hippe koffer voor je reis is het handig om eerst goed te bekijken welke soorten van koffers er zijn en waar je op moet letten wanneer je een goede reiskoffer gaat kopen. In dit bericht proberen we de verschillende soorten koffers en ook aandachtspunten voor u op een rijtje te zetten.

Harde of zachte koffers?

Wanneer je een koffer gaat kopen is het handig om direct te bepalen of een harde of zachte koffer noodzakelijk zal zijn. Wanneer u voor een harde koffer kiest zal deze tegen een stootje kunnen maar zal vaak het gewicht van de harde koffer iets zwaarder zijn dan een zachte koffer. Ook is het zo dat je in een zachte koffer vaak iets meer qua inhoud kunt meenemen. Toch hebben harde koffers vooral bij actieve reizigers een voordeel omdat bijvoorbeeld waardevolle bagage beter beschermd zijn en bovendien de harde koffer vaak langer meegaat. De prijs van een harde koffer ligt vaak wel iets hoger maar u heeft er dan wel langer plezier van.

Lichtgewicht koffers

Een lichtgewicht koffer is vaak een harde koffer die extra licht is gemaakt door gebruik van speciale materialen. Zo heeft Samsonite het sterke maar ook lichtere materiaal Curv ontwikkeld welke veel lichter is dan het veel gebruikte materiaal ABS. Deze lichtgewicht koffers zijn vaak wel duurder en er zijn een beperkter aantal koffermerken die hier mee op de markt komen.

Handbagage koffers

Handbagage koffers zijn koffers die qua IATA afmetingen meegenomen mogen worden aan boord van uw reis. De exacte afmetingen zijn per vliegtuigmaatschappij verschillend. Een handbagage koffer kan zowel in een zachte als een harde uitvoering besteld worden en heeft vaak ook een uittrekbare schuifstang en 2 of 4 wieltjes. Let vooral op bij een handbagage koffer of de ritsen, wieltjes en sluitingen solide zijn vervaardigd. Door veelvuldig gebruik zijn dit vaak de eerste problemen bij een handbagage koffer.

TSA v.s. Cijfersloten

Uw koffer zult u goed willen afsluiten en in principe kan dit uitstekend met een cijferslot. Toch is het handig als u via of naar Amerika reist een TSA Slot te overwegen aangezien de douane uw koffer dan eenvoudig, zonder tussenkomst, kan openen.

Conclusie

Een goede koffer is er in verschillende prijsklasse. De kwaliteit van een koffer is vaak pas na een aantal reizen te beoordelen maar er zijn toch wel verschillen. Wanneer u de verschillende soorten van koffers een wilt vergelijken is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij reiskoffer.info.

Categorie├źn Mode