Jouw favoriete laarzen tijdens het zomerseizoen

Je herkent het vast wel, deze winter ben je verliefd geworden op een mooi paar hoge dameslaarzen en je hebt er waarschijnlijk een aardig bedrag voor neergelegd. De meeste laarzen zijn gemaakt van hoogwaardige leersoorten als nubuck, gevet leer, glad leer en suède. Om lang te kunnen genieten van jouw favoriete laarzen is enige verzorging een vereiste. Het nieuwe zomerseizoen is weer in aantocht, de dure dameslaarzen worden dus ingeruild voor pumps, slippers, sandalen, enkellaarsjes en cut out boots. In dit artikel lees je meer over de verzorging van jouw laarzen tijdens de zomermaanden en de uitgebreide SALE collectie van afgelopen winter.

Verzorging van de laarzen tijdens de zomer
Jouw trendy laarzen van het afgelopen winterseizoen verkeren vaak nog in een uitstekende staat. Bij een goede verzorging kun je er de volgende winter ook nog van genieten. Wat vaak gebeurd is dat de dure laarzen onderin de kast belanden. Dit lijdt vaak tot kreukels in het leer en uitdroging. Maar hoe ga je te werk om dit te voorkomen? Bama bijvoorbeeld heeft een uitgebreid assortiment met schoenverzorgingsproducten. Voordat je jouw laarzen opbergt tijdens de zomermaanden kun je een aantal stappen doorlopen. Ten eerste zorg je ervoor dat het materiaal van de laars vrij is van stof en vuil. Vervolgens gebruik je een verzorgingsspray of crème van bijvoorbeeld Bama of een ander merk. Zorg ervoor dat je de gehele oppervlakte goed dik insmeert, het heeft immers de hele zomer de tijd om in te trekken. Daarna is het belangrijk dat je de laarzen niet zomaar in de kast neerlegt zonder laarzen spanners of iets anders te gebruiken waardoor de laars mooi in vorm blijft.  Dit voorkomt lelijke kreukels en vouwen, omdat de laarzen gedurende een langere tijd in dezelfde positie liggen.

Een uitgebreide laarzen SALE collectie tijdens de zomermaanden
Doordat laarzen in de meeste gevallen gemaakt zijn van dure leersoorten als nubuck, glad leer, gevet leer en suède is hier de prijs vaak ook naar. Tijdens de zomermaanden zijn de laarzen van bekende merken als SPM, Tamaris, Post Xchange en Via Vai flink in prijs verlaagd. Deze periode is dus uitermate geschikt om trendy laarzen te kopen van bekende merken tegen een zacht prijsje. Zo heb je alvast een kwalitatief paar dameslaarzen gescoord voor de volgende winter. De trends zullen wellicht iets verschuiven, maar over het algemeen kun je met deze laarzen ook het volgende winterseizoen nog prima voor de dag komen. Kortom, genoeg redenen waarom je de laarzen tijdens de zomermaanden niet zomaar links moet laten liggen.