Een horloge kopen? Waar let je dan op?

Vaak worden horloges afgedaan als iets functioneels, iets dat jouw stijl helemaal niet onderscheidt. Ik vind dat dit onzin is. Een horloge maakt jouw outfit af en zorgt voor een onderscheidende factor in jouw look.

Op de markt is een overvloed aan horloges te koop, maar waar let je nu op bij het uitzoeken van een horloge? In deze blog help ik je op weg.

Digitaal of analoog

Het grootste verschil zit natuurlijk van oudsher al tussen digitale of analoge horloges. Dit werd nog eens versterkt toen de rekenmachine magnaat: Casio met zijn digitale lijn kwam. Digitale horloges hebben vaak iets meer functies dan analoge horloges. Analoge horloges zijn vaak iets klassieker. Je maakt deze keuze vooral op basis van jouw smaak.

Horloge frame/kast

Er is een wildgroei aan verschillende horloges, maar de meeste horloges hebben vandaag de dag een ronde vorm. Je komt ze echter ook tegen in rechthoek, vierkant of zelfs meerhoekig. Ook de afwerking van de horloges kunnen gigantisch verschillen. Duurdere horloges zijn vaak afgewerkt met duurdere materialen. Goedkope heren horloges wisselen duurdere materialen vaak af met goedkopere. Hierbij wordt zilver bijvoorbeeld afgewisseld met staal.

Horlogeband

Ook de horlogeband kan enorm verschillen. Sommige horloges hebben een leren band, andere hebben een plastic band en weer andere hebben een RVS band. Uit ervaring weten wij dat een plastic band vaak een slecht idee is. Door de sluiting die over de band beweegt, beschadigen plastic bandjes zeer snel. De stevigste en meest duurzame optie is daarom altijd leer of RVS.

Koop een horloge dat past bij de situatie

Het belangrijkste is dat je een horloge draagt dat past bij de situatie. Bij een pak hoort gewoon een analoog, klassiek horloge. Bij een sportievere look kun je best wegkomen met een digitaal horloge.

Succes

Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen bij het uitzoeken van jouw nieuwe horloge! Koop niet een te duur horloge, want een horloge moet passen bij jouw dagelijkse outfit.

Categorie├źn Mode