Geschiedenis van de handtas

Miljoenen vrouwen over de hele wereld gebruiken handtassen die vol zit met alle spullen die ze elke dag weer nodig hebben, in allerlei soorten, maten en merken. Één ding was altijd zeker, voor mannen is het een groot chaotisch zwart gat.
Maar hoe ontstond de handtas en welke ontwikkeling heeft die meegemaakt?
De handtas bestaat nog niet zo heel lang, vroeger (en dan heb ik het over 500+ jaar geleden) werden de spullen altijd meegenomen met behulp van een buidel, zak of een soort tas. Geld heeft het meest ervoor gezorgd dat de handtas is ontstaan. De hele dag je geld bij je houden is onmogelijk, dus kwam er de geldbuidel. Als gevolg van zo’n buideltje deden mensen er ook andere spullen in dan geld, en voilà de handtas begon langzaam te bestaan.

In de middeleeuwen kwam dat tot stand. Er werd al veel gebruik gemaakt van tassen die over de schouder of aan de gordel werden gedragen. Doordat er veel met geld werd gehandeld en er steeds langere afstanden werden afgelegd. Door de grotere vraag naar tassen kwamen er gildes van tassenmakers. Er zijn sporen gevonden van de eerste tassen die lijken op de handtas van tegenwoordig. In de 17e eeuw is de handtas al stukken populaider en werden ze geborduurd met zilver of goud. In de 18e eeuw droegen mensen doosjes aan kettingen. In de 19e eeuw was dit weer helemaal uit de mode en kwam er een ‘reticule’ een tas gemaakt van papier-marché en later metaal en leer, toen was de handtas echt geboren.

Tegenwoordig heb je trendy handtassen in alle vormen en maten. Voor elke situatie hebben vrouwen wel een verschillende handtas, maar een ding is zeker, dat alle vrouwen een handtas hebben. Trendy en moderne handtassen bestel je bij Hellobags, neem vooral een kijkje! Op hellobags vind je handtassen van de merken Hedgren, Converse, Burkely, MYOMY, Bulaggi en Björn Borg.