Geox schoenen

Geox 

Hoe kan het toch dat een italiaanse wijn boer op een idee komt om schoenen met gaatjes in de zolen te maken. Lees hier een klein stukje van het verhaal hoe een kleine wijnboer naar grootste schoenen verkoper werd.

Na een tochtje door de woestijn in reno (usa) waren zijn voeten helemaal kapot door de hitte in zijn schoen. Hij riep dat het onmogelijk was om de hitte uit zijn schoen te krijgen en dat dit de reden was dat daarom zijn voeten stuk waren.

Bij terug komst in italie is mario gaan bedenken hoe gaatjes in de zolen te gaan krijgen. Tenminste hitte eruit geen vocht naar binnen. Dat was wel de bedoeling tenminste en ook wel zo prettig.

Na een samen werking met lokale universiteiten in italie kwamen ze met het geox technologie .

Mario ging eerst naar de grote en gevestigde schoenfabrikanten zoals nike , adidas en puma. Maar deze vonden het helemaal niks en wezen hem de deur. De voormalige wijnboer was niet verslagen en zou klein voor zich zelf beginnen. En in korte tijd erna kon geox al zijn eigen boetiek openen.

De schoen die kan ademen en geen water inslikt!! De naam geox kwam voort uit geo= aarde en X voor de technologie. Eigenlijk best makkelijk bedacht, maar is dat niet met de meeste goede ideeen.

Geox is nu 1van de grootste schoenen fabrikant. Bedoel wie ken geox nu niet.

Geox produceert nu ruim 20 miljoen paar schoenen per jaar en worden verkocht in meer dan 100 landen in de wereld. Met ruim 1,3 miljard omzet hoeven we absoluut geen medelijden te hebben met de succesvolle italiaan.

In italie heeft geox ruim  10.00 winkels met outlets en 481 exclusieve Geox winkels

In 2003 werd mario uitgeroepen tot meest succesvolste zakenman van het jaar. Met beroemde klanten als de paus benedict , paul mcartney. Zelf de president van verenigde staten barack obama haalt schoenen bij deze italiaan.

Later kwamen er meerdere geox varianten zoals nette schoenen , laarzen en sportschoenen.

En nog steeds in deze geox wonder niet klaar, zoals mario polegato zegt.

Hij wilt niet de grootste in italie zijn maar wel de grootse in de hele wereld.